11.12.2015.

NAJNOVIJE

Osječki Dječji dom “Klasje” obilježava 145 godina postojanja

Osječki Dječji dom “Klasje” ove godine obilježava 145 godina postojanja, a ujedno prolazi transformaciju i postaje centar za pružanje usluga u zajednici, koji će više raditi na prevenciji te pružanju podrške obiteljima, kako bi što manje djece završavalo u ustanovama socijalne skrbi, ili nekim drugim oblicima zbrinjavanja.

Povodom obilježavanja 145. godišnjice postojanja, u ponedjeljak, 14. prosinca u 10 sati župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić posjetit će Dom te će djecu razveseliti darovima.

U utorak, 15. prosinca u 10 sati u Županijskoj gospodarskoj komori u Osijeku održat će se stručni skup “Izazovi transformacije i deinstitucionalizacije – primjeri dobre prakse”, gdje će sudjelovati predstavnici dječjih domova i centara za socijalnu skrb iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Također, u Dvorani Kristal s početkom u 17 sati, održat će se i prigodan program korisnika Dječjeg doma “Klasje” i gostiju te izložba radova s 1. međunarodnog nagradnog likovnog natječaja “Obitelj očima djeteta” kao i prodajna izložba slika nastalih na likovnim kolonijama u organizaciji Dječjeg doma Klasje.

Prikupljenim novcem planira se opremiti prostor poludnevnog boravka u Antunovcu koji se uskoro otvara.

 


VEZANO