24.01.2018.

NAJNOVIJE

Osječki FERIT nastavlja s odličnim suradnjama

Protekle dvije godine, članovi Katedre za automatiku i robotiku, Zavoda za računalno inženjerstvo i automatiku, FERIT Osijek usko surađuju s osječkim uredom firme Danieli Systec u dva područja: nastavi i znanstvenom istraživanju.

Na nastavnom planu, svake se godine održava nekoliko sati predavanja studentima od strane Danieli Systeca, na predmetima iz područja automatike, gdje se studente upoznaje sa stvarnim problemima i njihovim rješenjima u industriji.

Tvrtka Danieli Systec je osnovana 1991. godine te danas broji približno 300 zaposlenika od kojih je većina fakultetski obrazovana. Danieli Systec ima urede u Labinu, Rijeci, Osijeku, Zagrebu i Splitu te dvije sestrinske tvrtke u Sloveniji i Srbiji. Bave se inženjeringom i puštanjem u pogon industrijskih postrojenja širom svijeta. U dugoročnom partnerstvu s Danieli Automation S.p.A koja je dio Danieli grupe sudjelovali su u više od 300 projekata i jedna su od najvećih tvrtki u području industrijske automatike i procesnog upravljanja u Hrvatskoj.

U posljednje dvije godine na području Osijeka su zaposlili preko 30 mladih inženjera te su u intenzivnoj suradnji sa FERIT-om .

Također se studentima godišnje ponudi najmanje 10-tak tema diplomskih i završnih radova koji se obavljaju u suradnji s osječkim uredom Danieli Systec pod sumentorstvom nekih od zaposlenika te firme.

Na znanstvenom planu, FERIT Osijek surađuje više od godinu dana, preko Danieli Systeca, s Danieli Automation S.p.A, a uključeni su u istraživanja s njihovim odjelom za robotiku. Trenutno se bave problemima primjene robotskog vida u industrijskom okruženju. U okviru te suradnje, FERIT Osijek je dobio na korištenje industrijski robotski manipulator.


VEZANO