05.04.2018.

NAJNOVIJE

Osječki Ferivi polumaraton

Trčanje nije samo sportska disciplina, trčanje je najprirodniji pokret. I ne zahtjeva više od patika i odluke da se pokrenemo, a nagrada za dobru volju donosi višestruki dobitak: poboljšanu kondiciju, zdravlje, vitalnost, poletnost, smanjenje stresa, povećanje općeg zadovoljstva i koncentracije u radu na svim drugim područjima života.

I kad zbrojimo sve prednosti koje trčanje nosi, nije čudo što je trčanje sve atraktivniji sport.

Uostalom, niti jedan drugi sport ne daje mogućnost da najveći rekreativac stane u iste redove s vrhonskim sportašima i zajedno s njima krene u “utakmicu”.

Kad priroda oživi i kad maslačci zažute travnjake, Osijek će 7. travnja, po 14. put ugostiti preko 1000 zaljubljenika ovog sporta, te u dionici dugoj 21,097 km provesti trkače kroz sve ljepote grada.

Kroz godine smo osluškivali primjedbe i želje trkača, te smo ove godine ukomponirali brojne novine kako bi svatko dobio doživljaj bogat jedinstvenim iskustvom kakvo samo široka slavonska duša zna pružiti svakom tko se odluči biti dio ove proljetne atrakcije.

Sama utrka zamišljena je kao razglednica grada koja će otvarati prizore osječkih znamenitosti i zanimljivih lokacija, počevši od centralnog trga prema Retfali, te šetnice od Neptuna uz kompu i vodenicu, sve do Zimske luke kada će se trkači preko Trga A. Starčevića kretati secesijskom Ulicom evropske avenije prema Donjem gradu. Sasvim nova i estetski uređena šetnica bit će od prvog metra  ukomponirana u trkačku rutu.

Neće se dogoditi da trkači dođu u Osijek, a ne dožive ljepotu barokne Tvrđe i čaroliju drvoreda Perivoja kralja Tomislava, vodenicu, kompu, Zimsku luku, Ulicu evropske avenije…

Viseći most odvest će nas na lijevu obalu,  prodručje koje Osječani koriste za odmor i rekreaciju gdje svakodnevno akumuliraju energiju.  SRC “Copacabana”, nasip i Staza za nordijsko hodanje uvest će nas u najveći i najljepše uređen Zoo vrt u Hrvatskoj.

Osječki Ferivi polumaraton veliki  je doživljaj za svakog tko će se po prvi puta naći u najljepšem gradu, ali i za one trkače koji su svake godine s nama, kao i za sve građane koji će, ne štedeći svoje grlo, otvorenim srcem dođi iskazati podršku i profesionalcima i rekreativcima.

Trčanje je genijalan sport jer navijači uz stazu ne razlikuju domaće i goste, nego svesrdno podržavaju svakog pojedinca koji se odlučio za ovaj nimalo lak poduhvat, istrčati 21,097 km. To što je Slavonija je ravna, ne znači da je lako pregaziti  dionicu  Osječkog Ferivi polumaratona jer ravnica promiče nužnost oko 30 000 kuntinuiranog ponavljanja identičnih pokreta, u vremenu od sat do gotovo tri sata borbe s vlastitim snagama.

 


VEZANO