07.02.2018.

NAJNOVIJE

Osječki karneval 2018.

Neformalni Savez udruga Šibica i ove godine organizira osječki kreativni kaos te pozivaju sve  zainteresirane da se pridruže širenju pozitivne i kreativne energije u našem gradu.

 

Od ponedjeljka, 5. veljače pa sve do Pokladnog utorka 13. veljače, organizirane su kreativne
radionice i vesela druženja slobodna za sve.

Program:

Od ponedjeljka do petka (05.– 09.02.) od 15,00 do 21,00 sat u prostoru udruge Slama (Tvrđa, Kamila Firingera 3): kreativne radionice šivanja i izradi maski i kostima, zvečki, radionice plesa, kuhanja, pečenja kolača i krofni. – voditelji radionica su umjetnici Valentina Grubačević, Slađana Zubić, Jasna Komendanović, Mira Sekereš i Nikola Faller, ali i svaki zainteresirani građanin, roditelj, baka/djed, koji zna i ima volje šivati, kreativno se izražavati. “Sav alat i šivaće mašine te većina materijala za izradu kostima je kod nas, no ako imate neke vama nepotrebne materijale, stare tkanine, kartone, slobodno ih ponesite jer zajedno ćemo ih sigurno pametno i kreativno reciklirati. Prostor u kojemu će se raditi će biti grijan, tako da ovaj put  nema zime“, poručuju organizatori.


Petak, 09. veljače u 8 sati: susret s gradonačelnikom i preuzimanje Grada
Subota, 10. veljače, oko 21 sat: okupljanje u prostoru udruge Slama, maskiranje i polazak u noćni obilazak Tvrđe 
 Nedjelja, 11. veljače od 16,00 do 20,00: Plesni studio Shine organizira dječji “Otkačeno plesni maskenbal” (Dom željezničara, u Radićevoj 15)
 Ponedjeljak, 12. veljače prikupljanje snaga za glavnu povorku u utorak (iako je pravljenje i dorađivanje kostima i dalje moguće u prostorima Slame)
 Utorak, 13. veljače oko 16,30 – okupljanje karnevalske povorke kod Pješačkog mosta i zajednički odlazak na mjesto spaljivanja slamnate beštije.

Uz udrugu Slama u neformalni Savez udruga Šibica uključeni su Plesni studio Shine, Udruga PLANTaža i Udruga KultAkt.


VEZANO