18.01.2018.

NAJNOVIJE

Osječki KBC napustio 61 liječnik-no nije egzodus

Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju, iz države je otišlo više od 500 liječnika specijalista. Iz KBC-a Osijek do sada je otišao 61 liječnik .

Liječnici češće odlaze iz zapadnih dijelova Hrvatske. Različiti su razlozi – osobni, obiteljski ili nezadovoljstvo. No,  nije riječ o velikom egzodusu, kako to neki vole reći. Zamjenica ravnatelja za kvalitetu KBC-a Osijek, prof.dr. Jasminka Milas Ahić napominje kako je od ulaska Hrvatske u Europsku Uniju,iz osječke bolnice otišao 61 liječnik.Istodobno, primljeni su mladi specijalizanti od kojih neki imaju i znanstvene titule.Nema stoga manjka liječnika, dapače, kaže prof.Milas -Ahić, popravljen je postotak u odnosu na nemedicinsko osoblje.Istodobno, KBC-e Osijek ne gubi znanstvene titule.Zadnja reakreditacija bolnice bila je prije tri godine. Nova će se obaviti krajem ove, početkom iduće godine. Zadovoljavajući je i odnos Klinika i Zavoda, što jer preduvjet za očuvanje naziva Kliničkog bolničkog centra Osijek koji je znanstvena baza Medicinskome fakultetu – dodala je Milas- Ahić.
KBC Osijek najveća je zdravstvena ustanova u ovom dijelu Hrvatske, znanstvena je baza Medicinskome fakultetu i svakom je pacijentu bitna činjenica da može imati dobru zdravstvenu skrb. Razumljiva je briga medija za to područje ali se očekuje i veća objektivnost i dobro poznavanje područja o kojem se želi pisati. Može se postaviti i pitanje kome je u interesu unostiti nemir i nepovjerenje u zdravstvene ustanove, zaključila je prof.dr. Jasminka Milas Ahić.

Izvor: Radio Osijek


VEZANO