15.04.2015.

NAJNOVIJE

Osječki pedijatar: “Protivnici cijepljenja ugrožavaju zdravlje vlastite djece”

Dok stručnjaci uvjeravaju kako cijepljenje postoji s razlogom, neki pronalaze brojne dokaze da je cijepljenje štetno, pa tako rasprave o cijepljenju ne prestaju.

Naime, osječki pedijatar dr. Igor Berecki, osvrnuo se na tu temu na svom Facebook profilu te je „održao lekciju“ svima onima koji misle da je cijepljenje štetno te tako ugrožavaju zdravlje vlastite djece:

“Nekritičko i plitko čitanje nemedicinskih izvora informacija dovodi do katastrofalnih dezinformacija, iz kojih izrastaju sve ostale posljedice s kojima se svakodnevno suočava zdravstveno osoblje u kontaktu sa roditeljima koji su prepuni posve nebitnih pitanja i stavova.

Najteže od svega je što ti roditelji smatraju da su pozitivni likovi oni nemedicinski nestručnjaci koji bez ijednog argumenta ili srama iznose laži na svojim internetskim stranicama, a da su liječnici i općenito znanstvenici i zdravstveni djelatnici zli, potkupljivi, podmukli, pohlepni, prokleti, gladni smrti i nanošenja boli.

Suvremeni lijekovi, cjepiva, medicinski instrumenti i aparati su rezultat stotina i stotina godina kombiniranog učenja, iskustva, istraživanja, pokušaja, pa i pogrešaka, koje je medicina strpljivo nadograđivala i otklanjala svakim novim otkrićem, studijom, ispitivanjem, testiranjem… i to su činili ljudi koji su u to ušli sa altruističkom željom da pomognu drugim ljudima i da koriste egzaktne, dokazane, provjerene izvore u tom svom pokušaju.

Međutim, takvim ljudima, znanosti, istraživanjima, znanju, intelektu, trudu i čovjekoljublju se ne vjeruje. Svaka tableta ili injekcija se iznova provjerava, za svaku od njih se od liječnika traži da dokazuje ono što je već tisućama puta nepobitno dokazano, provjereno, izmjereno i provedeno, za što postoje pisani atesti, za što su osnovane i funkcioniraju potpuno neovisne institucije kontrole, provjere, atestiranja i istraživanja, kao i doslovce stotine tisuća pisanih referenci koje pokazuju da je u tisućama ispitivanja na stotinama posve različitih i međusobno neovisnih mjesta na Planeti testirano i dokazano da se lijek, aparat, cjepivo ili zahvat mogu koristiti sa minimumom rizika i maksimumom učinkovitosti po pacijenta…

To je kao da svaki puta kada ulazite u autobus od svojeg stana do tržnice, zaustavite red vožnje i zahtijevate od vozača da vam do detalja objasni tko je, kako, kada i čime provjerio ispravnost kotača, motora, kočnica; glasno i agresivno propitujete kakvo se ulje koristi za podmazivanje klipova, jesu li svjećice nekim slučajem proizvedene u Švicarskoj, a ne u Srbiji… Iako je taj autobus proizvod stotinu godina iskustva u gradnji motora, provjeren na nekoliko desetaka tehničkih kontrola od nekoliko stotina stručnih osoba… i godinama besprijekorno vozi putnike. Ali, eto, baš vi svaki puta kada u njega kročite svojom internetski (dez)informiranom nogom, zaustavljate promet i postavljate iznova ista glupa i nepotrebna pitanja, jer ste na internetu pročitali da jedna od 250.000 vožnji autobusom završava prometnom nesrećom zbog tehničke greške na vozilu.

I još naposljetku tražite da vam vozač, kondukter, kontrolor, šef tehničke službe, direktor prijevoznog poduzeća i vlasnik tvornice autobusa daju napismeno da će snositi odgovornost ako dođe do kvara na vozilu. I da je to tako namjerno jer od toga novce zarađuju korporacije koje prodaju autobuse u staro željezo, a organe stradalih putnika švercaju u hladnjačama u Tursku da ih transplantiraju bogatim Amerikancima.

Nakon samo dvije godine necijepljenja protiv difterije, u Rusiji je nedavno buknula epidemija difterije sa preko 140.000 oboljelih. Vjerujte mi, ne želite da vam dijete oboli od difterije (pogledajte na Internetu zašto).

U Velikoj Britaniji je nakon prestanka cijepljenja protiv morbilla (ospica) u toj mjeri došlo do povećanja broja oboljelih da je ta država nedavno proglašena endemskom zonom za ospice. Pogledajte na Internetu što to znači. I vjerujte mi, ne želite da vam dijete oboli od ospica. Još manje želite da vi obolite (i to provjerite na Internetu!).

A u Sloveniji i Bosni je upravo sada u zamahu epidemija ospica, također povezana sa smanjenom procijepljenošću. Pitanje je vremena kada će prijeći državnu granicu. A onda – tko se nije cijepio, magarac bio”.

Izvor: Index.hr


VEZANO