19.02.2018.

NAJNOVIJE

Otvorenje izložbe “prOSjačka ulica”

U utorak, 20. veljače 2018. godine, u 17 sati povodom Svjetskog dana socijalne pravde, održat će se svečano otvorenje izložbe „prOSjačka ulica“ u prizemlju tornja Eurodoma (Vukovarska 31). Otvorenje će, između ostalog, krasiti i tematsko čitanje poezije. Izložba će posjetiteljima biti dostupna svaki dan do 27. veljače, od 17 do 20 sati.

Izložba „prOSjačka ulica“ nastala je kao reakcija na rastući problem današnjice, posebno prisutan u Slavoniji i Baranji, a to je siromaštvo. Simboličnim se nazivom ljudima želi približiti pojam siromaštva te ih, dok šetaju „prOSjačkom ulicom“ barem na trenutak uvesti u svijet onih čiji se život svodi na neprestanu brigu oko toga hoće li sutra imati dovoljno novca za komadić kruha. Glavni je cilj posjetiteljima stvoriti empatiju i na taj ih način potaknuti da se osvrnu oko sebe i pomognu onima kojima je svaki oblik pomoći dobrodošao.

Ulaz je besplatan!

Ova je izložba djelo studenata druge godine diplomskoga studija na Odjelu za kulturologiju, smjer Kulturalni menadžment, a predstavlja završni projekt u sklopu kolegija Menadžment muzeja i izložbi. Mentori su doc. art. Anđelko Mrkonjić i Tomislav Levak, asistent.

Suradnici su izložbe Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, Umjetnička akademija u Osijeku, Unikom d.o.o. te Yuniku.


VEZANO