12.09.2017.

NAJNOVIJE

Paketi života u Rijeci ljubavi

U sklopu projekta “Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka”, Udruga Rijeka ljubavi od danas do kraja ovog mjeseca podijelit će posljednje “pakete života”. I dok se nadaju nastavku ovog ili sličnih projekata, upozoravaju da su prostori u kojima je udruga smještena potpuno neprikladni.

Čak 940 obitelji svakoga je mjeseca u prošlih godinu dana dolazilo po pomoć zahvaljujući projektu realiziranom u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. I dok se predsjednica udruge „Rijeka ljubavi“ Štefica Čučak nada da će, na temelju danas raspisanog natječaja, biti nastavljen projekt u sklopu kojeg se dijele ‘paketi života’, kao veći problem ističe neprimjerene prostore u kojima djeluju. Upozorava kako je nedopustivo da ljudi čekaju na ulici i u dvorištu, te kako nemaju gdje s hranom. Prostor koji im je Grad ponudio na Sportskoj zračnoj luci Čepin zbog velike količine robe i problema prijevoza nisu mogli prihvatiti.

Iz gradske uprave potvrđuju da su Udruzi nudili prostore koje koristi aero-klub jer u središtu grada jednostavno nema prikladnog skladišnog prostora u vlasništvu grada. Pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Romano Kristić kaže kako su u Rijeci ljubavi odbili i taj prostor i dodatnu volontersku pomoć. Upozorava kako se u novoj prijavi na natječaj određeni iznos, između 100 i 200 tisuća kuna, trebao planirati za najam skladišnoga prostora. Ustvrdio je i kako bi „Rijeka ljubavi“ podjelu pomoći mogla bolje te, zbog zaštite dostojanstva korisnika, diskretnije organzirati, kako to čine udruge koje također dijele pomoć.


VEZANO