12.09.2017.

NAJNOVIJE

“Pametna klupa” se vratila na svoje mjesto

Trojica studenata su odnijeli klupu tešku pedesetak kilograma u svoj stan, a onda ju slijedeću noć pokušali vratili na mjesto odakle su je odnijeli. Policija ih zatekla u pokajničkom činu. Slijede kazne, a klupa uskoro na starom mjestu.

Još uvijek se ne znaju sve okolnosti krađe i povratka 25 tisuća vrijedne pametne klupe, ni kako su je dvojica počinitelja izvukla iz betonskog ležišta i odnijela

„Ta naša klupa je bila blizu nogometnog igrališta kod Dolina i baš smo je pazili i održavali. Bili smo šokirani kada je nestala, no dvojica studenata koji su očigledno bili pripiti, noć kasnije su je odlučili vratiti. Tada ih je zatekla policija. Ne znam detalje o njima, no klupa je dobro, nije oštećena, i uskoro ćemo je vratiti na mjesto gdje je bila.“ –  rekao je Zoran Batnožić predsjednik vijeća Gradske četvrti Tvrđa.

Koliko je teška?

„Oko 50 kilograma, no oni su skinuli betonske dijelove i odnijeli solarni dio i dio s baterijama i elektronikom.“

Očigledno im je bila tvrda?

„Valjda. Nas raduje što će uskoro biti na starom mjestu“ – rekao je Batnožić za Radio Osijek dodavši kako će s prvim radnim danom novog tjedna imati informaciju više o samom događaju i počiniteljima.

Inače osječko naselje moglo bi biti jedno od rijetkih u posjedu takve „pametne klupe“ obzirom da je završila crowdfunding kampanja tijekom koje je klupa Steora prikupila gotovo 4 milijuna kuna. U ideju 21-godišnjeg Ivana Mrvoša i njegov Startup InClude investiralo je više od 160 ulagača od Izraela do Japana tako da bi klupa mogla biti višestruko skuplja od one koji su „pošteni“ kradljivci vratili na Vijenac Ivana Meštrovića.


VEZANO