05.04.2018.

NAJNOVIJE

Pijani biciklisti zadržani na triježnjenju

Dnevno izvješće PU osječko – baranjske.

UPRAVLJALI BICIKLOM POD UTJECAJEM ALKOHOLA

Jučer, 4. travnja oko 9 sati, policijski službenici u Belom Manastiru zatekli su 39-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao biciklom na cesti pod utjecajem alkohola u krvi od 1,96 grama po kilogramu (promila). Istoga dana oko 21 sat, između mjesta Torjanci i Novo Nevesinje, policijski su službenici zatekli su 43-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je na cesti upravljao biciklom pod utjecajem alkohola u krvi od 2,25 grama po kilogramu (promila). Obzirom da su okolnosti upućivale na to da će prekršitelji nastaviti sa upravljanjem vozilom, obojica su privedeni u službene prostorije policijske postaje te im je određena mjera smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv vozača slijedi i odgovarajuća sankcija.

PROVALE U POLJOPRIVREDNU LJEKARNU I VIKENDICU

U noći s 3. na 4. travnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije poljoprivredne ljekarne u Selcima Đakovačkim. Počinitelj je ukrao razne vrste zaštitnih kemijskih sredstava, razne alate i novac, pričinivši materijalnu štetu od više tisuća kuna.

Nepoznati je počinitelj tijekom prijepodnevnih sati 4. travnja provalio u vikendicu u Petrijevcima i ukrao razni nakit i novac. Krađom je vlasniku nastala materijalna šteta od više tisuća kuna.

Traga se za nepoznatim počiniteljima.

UKRAO NOVČANIK

U poslijepodnevnim satima 30. ožujka u trgovačkom centru u Osijeku nepoznati je počinitelj iz torbe 66-godišnjakinje ukrao novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Krađom je vlasnici nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

I ovom prilikom podsjećamo Vas na mjere samozaštite i pojačanog opreza:

  • Osobne stvari ne ostavljajte bez nadzora na javnim mjestima kojima se kreće veći broj ljudi, kao što su ugostiteljski objekti, trgovački centri, tržnice i slično. Prilikom kupovine stalno imajte pod nadzorom novac i ostale vrijedne stvari. Ukoliko se u gužvi nosi ruksak na leđima, preporučamo, skinite ga s leđa i stavite ispred sebe. 
  • Provjerite jesu li vam osobne torbice ili ruksaci zatvoreni. Nikada ne nosite PIN brojeve uz bankovne ili kreditne kartice. Važno je paziti na novčanik koji se vadi na javnom mjestu te ne nositi vrijednosti zajedno. Preporučamo ne nositi sa sobom dokumente koji nisu potrebni. 
  • Svakako  obratite pažnju da li vas netko prati jer džepari najprije biraju žrtvu.
  • Novac i vrijedne predmete ne pokazujte drugim osobama, a u kupovinu ne nosite veću količinu novca – koristite bankovne kartice.
  • Torbu, novčanik, mobitel ili vrećice ne ostavljajte na blagajnama, policama ili u kabinama trgovina.
  • Novčanik ne nosite u stražnjem džepu.
  • Ukoliko ste ipak postali žrtvom džepara odmah pozovite policiju na telefon 192!
  • Ne zaboravite pretražiti okolicu, ako pronađete svoj novčanik ili drugi predmet spremite ga u vrećicu te predajte policiji. Postoji mogućnost  da budu otkriveni korisni tragovi koji će dovesti do počinitelja.

IZORAO OSTATAK RAKETE

Prilikom obrade poljoprivredne površine kod Bilja u poslijepodnevnim satima 4. travnja građanin je izorao ostatak avionske rakete. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo dio rakete.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE U PROTEKLA 24 SATA

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba teže, a dvije su osobe lakše ozlijeđene, dok su preostale tri nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.

Tri su se dogodile na području Osijeka, a dvije na području Baranje.

FOTO: ONLYINITALY.COM


VEZANO