17.04.2018.

NAJNOVIJE

Pješački most u bojama Kreativne riznice

Ove je nedjelje  jedan od najpoznatijih simbola grada na Dravi, pješački most, zasvijetlio u bojama Kreativne riznice. Kreativna riznica populacijski je simpozij kreativne industrije koji se četvrtu godinu za redom organizira na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Riječ je o događanju u kojem javna visokoobrazovna ustanova otvara svoja vrata zainteresiranim posjetiteljima i spaja ih s kreativcima koji se predstavljaju raznovrsnim izlaganjima.

Most je simbol spajanja – vidljivog i nevidljivog, poznatog i nepoznatog, različitih ljudi i događaja. On premošćuje razlike i simbolički podsjeća na prevladavanje prijepora i nerazumijevanja. Upravo stoga  osječki pješački most rječito prenosi ovogodišnju temu Kreativne riznice „OS mreža“. Osvijetljen bojama ovog popularizacijskog simpozija osječki pješački most podsjeća na važnost  suradnje 12 sektora kreativne industrije kao i posjetitelja s izlagačima. Most će bojama Kreativne riznice biti osvijetljen sve do svečanosti zatvaranja Kreativne riznice 21.4.

Ove godine Kreativna je riznica dobila i svoju aplikaciju za mobilne telefone. Aplikaciju je izradio student Željko Ronta  i ona omogućuje da se putem svojih pametnih telefona svi zainteresirani mogu potpuno besplatno prijaviti na više od 70 interaktivnih izlaganja i radionica. Zainteresirani građani svoje mjesto na mogu osigurati prijavom na https://goo.gl/u4W34H

Ovako izgleda raspored radionica:

 

Prijavite se i otkrijte zašto je Kreativna riznica dobitnik Državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti i zašto je osječki pješački most obojan zaštitnim bojama ovog nesvakidašnjeg simpozija.


VEZANO