28.04.2018.

NAJNOVIJE

Plesni studio Shine poziva na Međunarodni dan plesa

Plesni studio Shine u suradnji s udrugom KultAkt i baletnim studijem Hrvatskog narodnog kazališta organizira već 9. godinu za redom Međunarodni Dan plesa u gradu Osijeku za sve plesače Osječko-baranjske županije.

Međunarodni dan plesa obilježava se svake godine 29. travnja na svjetskoj razini i okuplja ljubitelje plesne umjetnosti. Ovaj dan se u svijetu slavi od 1982. godine, a datum, koji je ustanovio Međunarodni plesni odbor, nosi određenu simboliku. Naime, 29. travnja rođendan je Jeana Georgesa Noverrea, začetnika modernog baleta.

Osnovni cilj i cjelokupna ideja Međunarodnog dana plesa je promicanje plesne umjetnosti, uživanje u plesu i univerzalnosti koju ples donosi, ali i druženje plesnih klubova i prilika za suradnju.

Međunarodni dan plesa se u Hrvatskoj slavi od 1999. godine, a u Osijeku ga slavimo po 9. put.  Središnji će dio događaja biti zajednička koreografija na „Mix song“ pjesmu na Trgu Ante Starčevića u Osijeku. Cjelokupni program počinje u 11:30.

 

Stoga Plesni Studio Shine, udruga KultAkt i voditelj baletnog studija HNK Osijek Vuk Ognjenović pozivaju sve plesače, ljubitelje plesa, građane i sve ostale zainteresirane da ponesu dobru i pozitivnu energiju te se vidimo na zajedničkom obilježavanju Međunarodnog dana plesa!


VEZANO