28.03.2018.

NAJNOVIJE

Počele prijave za AIESEC prakse u inozemstvu

Cilj je izgradnja međukulturalnog razumijevanja u zemljama širom svijeta, a AIESEC program tu mogućnost osobama od 18-30 godina.

U sklopu programa Global Talent nude se stručne prakse za mlade koji žele primijeniti svoje teorijsko znanje u stručnu praksu i to na međunarodnom tržištu, te pritom steći profesionalno radno iskustvo u internacionalnom okruženju.
Ove prakse su najbrojnije u području prodaje i marketinga, tehničkih znanosti te IT sektora.  Tokom ove prakse plaćeni ste za svoj rad, a praksa traje između 3 i 18 mjeseci u tvrtkama koje su naši partneri.
Upis u program podrazumijeva selekcijski proces u kojem se zahtjeva B2 poznavanje Engleskog jezika te životopis. Cijena same prakse iznosi 1700 kn i plaća se nakon što si prihvaćen/a na praksu.
Također, u AIESECU postoji još jedan program za prakse, a to je Global Entrepreneur, koji traje do 3 mjeseca. Global Entrepreneur prilika je za mlade da razviju komunikacijske i organizacijske vještine, te mnoge druge kvalitete kroz poduzetničko iskustvo u multikulturalnoj sredini. Sudjelovanjem u ovom programu mlada osoba radi u inozemstvu u suradnji s poduzetnicima u start upovima. Cijena ove prakse je 1200kn, dolaskom na odredište praktikant ima smještaj, te mentora mu prenosi obećano znanje i vještine.
Za sve one koji se ipak žele odlučiti za doprinos zajednici postoji i program Global Volunteer. Svaka Global Volunteer praksa usklađena je sa ciljevima održivog razvoja, te kroz šest tjedana pripomažete riješiti svjetske probleme poput obrazovanja, zdravlja, gladi, ekonomije… Za odlazak na ovu praksu nije važno da imate određene stručne vještine, a cijena same prakse je 800kn. Lokalni odbor koji vas prima priprema vam smještaj i dodjeljuje vam osobu koja je uvijek tu za vas ukoliko vam nešto zatreba, odlazi sa vama prvi dan na posao i sve vam detaljno objasni. Global Volunteer traje 25 sati tjedno i opis posla vam je unaprijed
poznat.
Svake godine AIESEC generira oko 5000 stručnih praksi i 15000 volonterskih praksi, što znači preko 20000 mladih ljudi koji su prošli nezaboravno iskustvo te unaprijedili svoje vještine i znanja te postali kompetentniji na tržištu rada.
Budi i ti dio njih. Napravite prvi korak, izađite iz svoje zone komfora i provedite nezaboravno vrijeme van granica Hrvatske.
Ako ste zainteresirani, imate pitanja i želite znati nešto više o AIESEC praksama
obratite se najbližem lokalnom odboru, posjetite nas na Facebook stranici AIESEC Croatia, ili se prijavite direktno na aiesec.org !

VEZANO