11.02.2015.

NAJNOVIJE

Početak Szigeta s Robbie Williamsom

Sziget festival, nedavno okrunjen titulom Najboljeg Velikog Festivala u Europi (Best Major Festival in Europe), potvrdio je Robbie Williamsa kao glavnog izvođača prvog dana ovog sedmodnevnog festivalskog praznika u Budimpešti. The Island of Freedom, iliti Otok Slobode, biti će domaćin Robbiejeve turneje ”Let Me Entertain You Tour” , a koncert će se održati 10. kolovoza (Sziget Day -1) koji je uključen u sedmodnevnu ulaznicu. Ulaznice se mogu kupiti i samo za Day -1, ali je njihov broj ograničen.

Organizatori Sziget Festivala s ponosom najavljuju Robbie Williamsa kao gosta festivala. Glazbeni program ovog sedmodnevnog događaja se polako popunjava: Florence and the Machine, Alt-J, Awolnation, Blasterjaxx, Jamie Woon i drugi već potvrdili svoj nastup na Szigetu. Dnevne ulaznice za Day -1 su ograničenog broja od 25.000, ali oni koji imau festivalsku ulaznicu, mogu uživati svih 7 dana Sziget Festivala, uključujući i spektakl Robbie Williamsa. Prvih 10.000 dnevnih ulaznica mogu se kupiti po cijeni od 59 eura, a nakon toga, cijena dnevne ulaznice biti će 65 eura. Isto kao i u 2014., organizatori Siget Festivala očekuju da će cijelokupni Festival biti rasprodan, stoga se preporučuje onima koji žele biti dio Otoka Slobode da kupe svoju ulaznicu na vrijeme.

Robbie Williams

Tijekom svoje solo karijere, Robbie Williams je prodao više od 70 milijuna albuma, a osvojio je nagradu Brit Awards više puta nego bilo koji drugi izvođač.  Na dodjeli nagrada 2010., Robbie je dobio svoju 17. Brit Awards nagradu, a riječ je o nagradi za izrazit doprinos glazbi. Čak se 6 Robbiejevih albuma nalazi na ljestvici Top 100 najprodavanijih albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu, a i rekorder je po broju ulaznica za koncert prodanima u jednome danu – 1.6 milijuna karata u 2006. godini. Ova priznanja, zajedno s koncertom u Knebworthu na kojem je nastupio 2003., a posjetilo ga je 375.000 ljudi te je tako postao najveći koncert na otvorenome u Ujedinjenom Kraljevstvu, pokazuju Robbiejev glazbeni status, kako u studijskoj glazbi, tako i na live koncertima. Robbiejev je novi album, ”Swings Both Ways”, na UK ljestvici proglašen tisućiti Album Broj 1, te je sada bok uz bok kralju Elvisu jer sada obojica imaju po 11 albuma na ovoj ljestvici.


VEZANO