11.10.2017.

NAJNOVIJE

Podržimo europsku kinematografiju [tjedni program]

Zasigurno već znate da je naša Urania ponosna članica nekoliko europskih filmskih i kino udruženja, kao što su Europa Cinemas, CICAE, Europe Loves Cinema Network i hrvatske udruge neovisnih kinoprikazivača Kino mreža. Već drugu godinu za redom sudjelujemo u programu European Art Cinema Day i 3. godinu za redu u programu Rendez-vous au cinema, a cijena ulaznica za svaku projekciju iz oba programa je snižena i iznosi 20 kn.

nedjelju 15. listopada obilježavamo European Art Cinema Day koji se provodi u većini europskih nezavisnih kina, projekcijom 5 europskih filmskih naslova od kojih su čak 2 dječja i sinkronizirana na hrvatski jezik, prema idućem rasporedu:

11:00 h Pat i Mat na filmu

16:15 h Neparožderi

17:45 h Tragovi

20:00 h Prezir– koji je ujedno i dio 3. Rendez-vous au cinema programa

21:45 h Snjegović.

Rendez-vous au cinéma, u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra u suradnji sa Francuskim institutom u Hrvatskoj i Kino mrežom, donosi mjesec francuskih filmova u istodobno u 18 nezavisnih kina diljem zemlje. Valove francuske kinematografije pokrenuti će zajednička projekcija kultnog filma Prezir Jean-Luc Godarda 15. listopada u 20 sati, a osim ovog velikog otvaranja sa Fritz Langom i neponovljivom Brigitte Bardot u glavnim ulogama, do kraja listopada za svoj filmski rendes možete odabrati i druge velike naslove: Kralj i ptica (dječji film prema scenariju Hans Christian Andersena i glazbi Jacques Préverta iz 1980.), VictoriaNevidljivi i Zbogom, prva ljubavi.

Volite kazališne komedije? Nakon Kerova, sezonu predstava nastavljamo već 20. listopada (petak), kada nam u 19:30 h ponovno dolazi Milan Lane Gutović poznatiji kao Srećko Šojić sa svojom predstavom Ukrađena ličnos’. Vječiti mladić, neponovljivi komičar i proslavljeni glumac gospodskih manira preuzetih od stare škole ponašanja i ophođenja te zvijezda komedija „Bela lađa“ i „Tesna koža“ nasmijao nas je do suza u travnju ove godine, a predstavu smo odlučili ponoviti zbog velike zainteresiranosti gledatelja. Stoga, požurite kupiti svoje ulaznice po cijeni od 80 kn.

Apocalypso Now“ je nova turneja Darka Rundeka povodom 20-e obljetnice izlaska albuma “Apocalypso”. U Osijek dolaze u subotu, 21. listopada dolaze i u naše kino Europa, a slavljenički koncert počinje u 20 h. Cijena ulaznice je 100 kn u pretprodaji te 120 kn na dan koncerta, a mogu se kupiti na blagajni kina Urania. Plesanje je obavezno!

Nova predstava je na rasporedu već 27. listopada u 19:30 hRodijaci– pučka hit komedija rađena prema kolumnama legendarnoga Petra Miloša o hercegovačkim gastabajterima, u izvedbi dvojice velikana hrvatskog glumišta u BiH Velimira Njirića Pšeničnika i Mire Barnjaka. Cijena ulaznice je 60 kn i mogu se kupiti na blagajni kina Urania.

Ulaznice za sve naše evente možete kupiti na blagajni kina Urania i rezervirati putem maila: info@kinematografi-osijek.hr iulaznice@kinematografi-osijek.hr, telefonskog broja Uprave 205 501 (pon-pet od 9:00-16:30 sati) ili broj blagajne kina Urania 205 507 (svaki dan od 16:30-23:00 sata) te našeg Facebook profila Kino Urania˛& Kinematografi Osijek i grupe Kinematografi Osijek.

Proslava 105. rođendana kina Urania još uvijek nije gotova. Ciklus filmova „105 godina kina Urania“ se nastavlja do kraja godine,  a prikazat ćemo baštinske filmove u sklopu Svjetskog dana audiovizualne baštine (27.10.) i Dana nezavisnih kina (7.11.), filmove iz austrijskog (13. i 14.11.) injemačkog ciklusa (studeni) itd.

Osim toga, u planu su predstava Ritina škola kazališta Planet Art (8.11.) i komedija Tarika Filipovića: Ćiro (19.11.) gostujuće premijere domaćih filmova Sindrom HallaFuck Off I Love You i Glasnije od oružja, koncert klape Cambi i gošće Zorice Kondže itd. Stay tuned…

Novi filmski tjedan osim European Art Cinema Day i Rendez-vous au cinema projekcija, premijerno donosi kriminalistički triler Snjegović, horrorLeatherface i sinkroniziranu i animiranu filmsku inačicu Mog malog ponija, a na programu i dalje ostaju dugo očekivani nastavak kultnog Blade Runnera 2049 te hrvatsko-češki sinkronizirani crtić Neparožderi.

 

Generacije su odrasle uz globalno popularni serijal Moj mali Poni koji u novom, magičnom izdanju stiže na velika platna, s dobro poznatom šestorkom u najspektakularnijoj avanturi do sada! Budućnost Equestrije je u opasnosti kada Storm King napadne Canterlot s planom da ponijima ukrade čaroliju. U nikad prije viđenoj avanturi, poniji kreću na nezaboravan put izvan Equestrije, preko čarobnih planina i podmorskih svjetova, na kojem će upoznati nove prijatelje te će s njima pokušati spasiti svoj dom.

 

Snjegović je sedmi roman jednog od najuspješnijih svjetskih pisaca krimića Jo Nesboa o detektivu Harry Holeu kojeg je utjelovio Michael Fassbender. Dolaskom jeseni u grad, vraća se strah od misterioznih ubojstava koja se ponavljaju svake zime zadnjih 10 godina. Istragu preuzima detektiv Hole, koji pokušava stati na kraj serijskom ubojici čije žrtve uvijek nestaju na dan prvog snijega u Oslu. Uz pomoć mlade talentirane kolegice, desetljeće stare slučajeve povezuje s novim ubojstvom te otkrivaju da za hvatanje ubojice imaju vremena samo do prvog sljedećeg snijega.

Prequel filma Teksaški masakr motornom pilom iz 1974. godine, koji počinje 20 godina prije originala, a donosi originalnu priču o teenageru psihopatu Leatherfaceukoji bježi iz ludnice s još trojicom zatvorenika, koji su oteli mladu medicinsku sestru i vode je na putovanje iz pakla. Jedan od njih je osuđen na život prepun tragedija i strahota koje će mu uništiti zdrav razum i pretvoriti ga u čudovište. Leatherface je stekao reputaciju značajnog lika u žanru horora, a u našoj kolektivnoj svijesti njegova maska od ljudske kože i motorna pila dobili su kultni status te slovi za jednom od najstrašnijih i najpoznatijih horror likova svih vremena.

Trideset godina nakon događaja iz prvog filma, novi Blade Runner 2049 je losanđeleski policajac K koji pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala za ono malo ljudskog društva koje je u potpunom kaosu. Za to mu je potrebna pomoć Ricka starog istrebljivača u čijoj ulozi se ponovno našao Harrison Ford. Film kojega kritičari već sada proglašavaju filmom godine!

Neparožderi je češko-slovačko-hrvatski animirani film sinkroniziran na hrvatski, koji se temelji na istoimenom književnom predlošku češkog autoraPavela Šruta. To su malena simpatična i običnim ljudima nevidljiva stvorenja i glavni krivci za nestale čarape. Film govori o mladom neparožderu Hugu koji mora pobijediti svoje strahove i izaći iz stana kako bi pronašao strica za kojeg nije ni znao da postoji.


VEZANO