06.11.2017.

NAJNOVIJE

Policijsko izvješće [06.11.2017]

PROVALIO U OBITELJSKU KUĆU

Tijekom poslijepodnevnih sati 3. studenog nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u Ulici kardinala Alojzija Stepinca u Bizovcu. Počinitelj je ukrao novac i nakit, pričinivši vlasnici materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

RAZBOJNIŠTVA U OSIJEKU

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela razbojništvo. U večernjim satima 4. studenog mladić je uz prijetnju nožem počinio razbojništvo nad djelatnicom prodavaonice u blizini osječkog naselja Jug II. Počinitelj je ukrao nekoliko tisuća kuna. Nedugo zatim, policijski službenici zatekli su 20-godišnjaka u blizini mjesta događaja. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak početkom listopada počinio razbojništvo u prodavaonici u Srijemskoj ulici u Osijeku. Mladić je uz prijetnju nožem pokušao ukrasti novac, u čemu ga je spriječila trgovkinja. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebna izvješća.

SMRTNO STRADALA U PROMETNOJ NESREĆI

Oko 15,45 sati 4. studenog, 36-godišnja hrvatska državljanka upravljala je osobnim automobilom kolnikom državne ceste DC-34, Ulicom bana Josipa Jelačića u Valpovu. Uslijed neprilagođene brzine vozilo je sletjelo u odvodni kanal i udarilo u metalni stup javne rasvjete. Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminula je 36-godišnjakinja. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće.

USLIJED PREVRTANJA ISCURILO GORIVO

U večernjim satima 4. studenog, u Ulici Ive Andrića u Šodolovcima, 19-godišnji hrvatski državljanin upravljao je traktorom s prikolicom na se nalazila metalna cisterna s više od tisuću litara diesel goriva. Uslijed odvajanja tzv. „petog kotača“ s prednjom osovinom od ostatka šasije prikolice, došlo je do prevrtanja prikolice s cisternom u odvodni kanal. U kanal je iscurilo oko 300 litara goriva. Nastavljamo daljnji rad na utvrđivanju detalja događaja.

PRILIKOM OBRADE TLA PRONAĐEN PROJEKTIL

Prilikom obrade tla na polju u Tvrđavici, u poslijepodnevnim satima 4. studenog, građanin je pronašao odbačen neispucan projektil za bestrzajni top. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo navedeni projektil.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije su osobe smrtno stradale i jedna je lakše ozlijeđena, u četiri prometne nesreće jedna je osoba teže, a šest je osoba lakše ozlijeđeno, dok je preostalih osamnaest prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Dvanaest se dogodilo na području Osijeka, po tri na područjima Baranje i Našica, po dvije na područjima Đakova i Belišća i jedna na području Donjeg Miholjca.


VEZANO