11.09.2017.

NAJNOVIJE

Policijsko izvješće 11.09.2017.

PRIŠAO I UZEO TORBU

Nepoznata je muška osoba, 8. rujna oko 22 sata u Ulici Svete Ane prišao s leđa 73-godišnjakinji koja se kretala nogostupom uz pomoć hodalice s kotačićima te uzeo platnenu torbu koja je bila obješena na hodalicu, nakon čega se trčeći udaljio u smjeru ulice Svetog Leopolda Mandića. U torbici su se nalazili osobni dokumenti, novac i mobilni aparat te se ukupna šteta procjenjuje na nekoliko stotina kuna.

Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

 

UKRADENE CIGARETE I NOVAC IZ TRGOVAČKIH RADNJI

Tijekom noći sa 7. na 8. rujan u Osijeku u Pazinskoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u trgovačku radnju te ukrao veću količinu raznih cigareta. Tvrtki iz Zagreba pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

U subotu, 9. rujna oko 18 sati, nepoznati je počinitelj ušao u trgovačku radnju u Dardi u Ulici Svetog Ivana Krstitelja te prošao kroz prodajni prostor gdje je iskoristio nepažnju djelatnice, nakon čega je ušao u otključanu prostoriju ureda trgovačke radnje, gdje je pronašao ključ od sefa s kojim je otključao sef iz kojeg je ukrao novac. Tvrtki iz Zagreba pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tragamo za nepoznatim počiniteljima.

 

NEDOZVOLJENA TRGOVINA

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 57-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina. Naime, 10. rujna oko 15 sati u Jelisavcu u Ulici Ivana Brnjika Slovaka, policijski službenici zaustavili su osobni automobil osječkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 57-godišnjak te je pregledom automobila pronađeno i oduzeto deset PVC vreća sitno rezanog duhana ukupne težine 200 kilograma. Podnosimo kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

 

POŽAR NA TRAKTORU

U subotu, 09. rujna oko 00,10 sati u Đakovu u Pisak ulici u dvorištu obiteljske kuće došlo je do požara na neregistriranom traktoru vlasništvo 50-godišnjaka. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je u unutrašnjosti kabine traktora došlo do požara djelovanjem otvorenog plamena na gorivu tvar (sjedalo) kojom prilikom je opožarena cjelokupna unutrašnjost kabine kao i upravljačka konzola sa električnim instalacijama. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo te se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

PRONAŠAO TOPOVSKO ZRNO

U poljskom predjelu Jugovača kod Gata, 8. rujna u jutarnjim satima prilikom obrade poljoprivrednog zemljišta djelatnik tvrtke pronašao je topovsko zrno call. 120 mm koje je zaostalo iz II. svjetskog rata, a koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu uništio.

 

PROMETNE NESREĆE NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je dvadeset pet prometnih nesreća. U šest prometnih nesreća jedna je osoba teže, a pet osoba lakše ozlijeđeno dok je devetnaest prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Dvanaest ih se dogodilo na području Grada Osijeka, šest na području Đakova, tri na područja Belišća i po dvije na području Belog Manastira i Našica.


VEZANO