18.04.2018.

NAJNOVIJE

POP UP piknik u Habjanovcima

Muzej Slavonije i Udruga za rad s mladima Breza  poziva na POP UP PIKNIK koji će se održati u Etno kući Habjanovci u petak 20. travnja 2018. godine s početkom u 10:45.

POP UP PIKNIK se održava povodom međunarodnog projekta Grandma’s Story financiran iz programa Europske unije Erasmus+. Cilj projektnih aktivnosti je uključiti mlade osobe – izbjeglice i migrante – u rad i aktivnosti lokalne zajednice kroz razvoj vještina u interpretaciji, razumijevanju i vrednovanju kulturne baštine i medija u okruženju koje je tolerantno i puno raznolikosti. Bitan dio ove aktivnosti jest prikupljanje bakinih priča koje ukazuju na različitosti među kulturama, ali jednako tako i na važnost uvažavanja raznolikih kulturalnih temelja.

Organizacija POP UP PIKNIKa jedna je od projektnih aktivnosti. Etno kuća Habjanovci je mjesto susreta projektnih partnera i mladih koji će predstaviti zajednički rad javnosti. Partneri u projektu, Muzej Slavonije i Udruga za rad s mladima Breza, surađivali su s studentima Filozofskog fakulteta i Odjela za kulturologiju. Također, u projektu sudjeluju i žene koje su podijelile svoje priče, a jedna od njih je Caterina Novoselić iz Habjanovaca, naša i vaša domaćica, francuska Šokica i habjanovačka snaha.

Za vrijeme gostovanja u etnokući moći ćete vidjeti demonstraciju rada na tkalačkome stanu, a ujedno kušati brojne seoske delicije. Također, saznat ćete više o projektu „Grandma’s Story“, upoznati nove prijatelje, uživati na suncu i odmoriti se od obaveza.

Za sve goste osiguran je organizirani autobusni prijevoz. Polazak autobusa je u 10:00 sati iz Tvrđe, sa GPP parkinga (istočni ulaz). Povratak iz Habjanovaca je najkasnije u 14:00 sati.


VEZANO