03.11.2015.

NAJNOVIJE

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju trafostanice u Nemetinu

Danas, 3. studenog, gradonačelnik Ivan Vrkić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak potpisali su posljednji ugovor o pripremi Industrijske zone Nemetin, odnosno Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju trafostanice u Industrijskoj zoni Nemetin. Grad je za ovaj projekt dobio 170.000 kuna, odnosno 20,86% neto prijavljenih prihvatljivih troškova.

Naime, 15. rujna je započela druga faza radova u Zoni, točnije radovi u okviru projekta „Razvoj poslovne i komunalne infrastrukture u eko-industrijskoj zoni Nemetin” koji će obuhvatiti izgradnju prometne površine i oborinske odvodnje te javne rasvjete i izgradnju toplovoda.

Ministar Ivan Vrdoljak je istaknuo kako je Eko-industrijska zona Nemetin najperspektivnija zona ovakvog tipa u Hrvatskoj te iskazao optimizam vezan uz njenu reindustrijalizaciju Osijeka. Gradonačelnik Ivan Vrkić je uz zahvalnost na dodijeljenim sredstvima, naglasio kako je ovo jedan u nizu primjera izuzetno dobre i vrlo konkretne suradnje središnje vlasti i Grada Osijeka.

Foto: osijek.hr


VEZANO