21.02.2018.

NAJNOVIJE

Predavanje o sličicama iz doba “Juge”

Predavanje Sergeja Filipovića “Sakupljanje albuma sa sličicama u Jugoslaviji i utjecaj na potrošačku kulturu” u sklopu projekta popularizacije znanosti “Otvoreni četvrtak” održat će se u četvrtak, 22. veljače 2018. u 18 sati na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Filozofski fakultet provodi projekt popularizacije znanosti pod naslovom Otvoreni četvrtak. Popularno-znanstvena predavanja koja se temelje na znanstvenim istraživanjima održavaju profesori, asistenti i znanstveni novaci Filozofskog fakulteta i gosti predavači, a otvorena su zainteresiranoj javnosti.

Osnovna je misao Otvorenog četvrtka diseminacija znanja te afirmacija kulture dijaloga. Projekt ima za cilj približiti znanstvene teme širokoj publici i afirmirati ideju da sva istraživanja trebaju biti na korist zajednici i mora ih validirati javnost.

Ciljevi projekta su i poticanje kritičkog mišljenja, razvijanje komunikacijskih vještina, učenje o različitim kulturama, idejama i konceptima koji su sastavnice humanističkog obrazovanja.

 


VEZANO