01.10.2015.

NAJNOVIJE

Projekt “Postani mi legos” Centra za nestalu i zlostavljanu djecu

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku proveo je projekt „Postani mi legos“ financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih i trajao je u razdoblju od listopada 2014. do kraja rujna 2015. godine. Projekt se izvodio u partnerstvu s Filozofskim fakultetom u Osijeku, Domom za odgoj djece i mladeži Osijek, Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima.

„Postani mi legos“ je mentorski program nastao po uzoru na program poznat u svijetu kao „Veliki brat/Velika sestra“, kojim se želi ojačati osječke „male i velike legose“. Radi se o programu mentoriranja kroz koji volonteri postaju mentori (Veliki brat/sestra) djeci u socijalnom riziku, djeci s poteškoćama u učenju i ostaloj zainteresiranoj djeci. U projektu je sudjelovalo ukupno 20 volontera – mentora koji su provodili vrijeme sa svojim legosima. Djeca su dobila podršku u učenju i svladavanju poteškoća u radu, priliku za stjecanje dobrih navika i, što je možda i najvažnije, prijatelja koji će ih ohrabrivati i usmjeravati.

Volonteri/mentori koji su uključeni u program su mladi, nezaposleni i studenti od 18 do 30 godina, zainteresirani za rad s djecom, za koje je stručni tim procijenio da će odgovorno ulagati svoje vrijeme i sposobnosti u razvoj i održavanje prijateljskog, podražavajućeg odnosa s djetetom. Volonteri su dobili priliku za rad i iskustvo uspostavljanja kvalitetnog odnosa s djecom kojoj je to potrebno te priliku za razvijanje vlastitih kompetencija i vještina.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek nada se daljnjem nastavku programa, a sve potrebne informacije o projektu možete dobiti putem stranice projekta.

Poludnevni-slika-1


VEZANO