02.05.2018.

NAJNOVIJE

Promocija albuma rock benda Hysteria

Pop/rock glazbeni sastav Hysteria iz  Osijeka poziva na promociju albuma naziva “Manifest” , koja će se održati 4.5.2018. u klubu Exit u Osijeku.

Hysteria je autorski alt-rock bend iz Osijeka koji postoji nešto više od 9 godina. Iako bend
postoji već duži niz godina, kreativni pomak i želja za autorskim radom ozbiljnije se događa
tek 2012. godine. Kroz 2012. radi se na prvom autorskom demo albumu pod nazivom „Novi
dan“,a kojeg u vlastitoj produkciji i snimaju početkom 2013. godine. Iste godine
nastavljaju  s autorskim radom te snimaju i singl „Nebo ne stane“, po prvi put u studijskim
uvjetima.  Pjesmu su  popratili i spotom, koji kod publike biva jako dobro prihvaćen, kao i
pjesma koja dobija i svoj medijski prostor. Samim time, pjesma postaje i „vjetar u leđa“ njihovom autorskom stvaralaštvu te nastavljaju sa još nekoliko singleova kao što su „Netipičan“ i „Heroina“, za koju je također snimljen spot u suradnji sa plesnim studiom „Broadway“ iz Osijeka.

Nakon toga uslijedili su nastupi na festivalima, od kojih izdvajamo „Urban Fest Osijek“,“Rovinj Music Festival“,“Rock In Baranja“,“CMC 2000 Slavonski Brod“, i njima  najdraži “HGF – Hrvatski glazbeni festival“. Posljednji singl prije početka rada na prvom autorskom albumu bila je
pjesma „Za nas“. Pjesma je nastala kao himna benda i kao slikovit opis ljubavi prema glazbi i
svega što rade zbog te ljubavi , te je za uho zapela i zagrebačkom producentu i snimatelju Marku Matijeviću Sekulu ( Studio Beton, Manntra ) kod kojeg su je i snimili u studijskoj verziji
da bi ju kasnije prezentirali uz novi spot.

S vremenom, događaju se i promjene u postavi benda, dugogodišnje članove Tomislava Hajdukovića ( bubanj ) i Juricu Šalavardića ( gitara ) zamjenjuju Tomislav Kožnjak i Dino Raičević, što im pomiče kreativne granice i oblikuje novi zvuk.

Početkom 2017. odlučuju prestati sa nastupima te se intenzivno posvetiti radu na prvom
potpunom albumu od 10 pjesama, koji kasnije dobija naziv „Manifest“, kojeg možete poslušati ovdje: https://hysteriaos.bandcamp.com/album/manifest

Album je konceptualno podijeljen na dva dijela. Prvi dio, „Za srce“,opisuje vedriju, pozitivnu, ponosnu i impulzivnu strana ljudskosti koju svatko ima u sebi.

Drugi dio albuma zove se „Za razum“, a predstavlja našu svakodnevicu i spuštanje u realnost odnosno potpunu suprotnost prvom dijelu.

Trenutno se fokusiraju na pripremu promocije  novog albuma te nastupe na festivalima i drugim sličnim događanjima na kojima će prezentirati svoj rad.

Monika Birger ( vokal )
Ivan Podoreški ( gitara / prateći vokali )
Dino Raičević ( gitara / prateći vokali )
Marko Suvala ( bass )
Tomislav Kožnjak ( bubanj / prateći vokali )


VEZANO