26.06.2015.

NAJNOVIJE

Prva Osječka ljetna noć 2015. [PROGRAM]

Svakog zadnjega petka u lipnju, srpnju i kolovozu u središtu grada, održava se Osječka ljetna noć (centralna pozornica na Trgu A. Starčevića, pozornica na Trgu slobode – folklor, Kapucinska, šetnica uz Dravu).

Prva Osječka ljetna noć u 2015. godini održat će se 26. lipnja.

Započele su davne 1994. na inicijativu Turistička zajednica grada Osijeka i Udruženja obrtnika s idejom angažiranja prvenstveno ”Osječkih snaga” s ponekim gostom iz regije i okolice. OLJN su s vremenom bile sve prihvaćenije kao jedna od značajnijih manifestacija u Osijeku, pa i šire. U ”zlatnim godinama” broj posjetitelja se penjao na 30 000 i više Osječana i njihovih zadovoljnih gostiju.

Programom su bile obuhvaćene sve lokacije u centru grada i na Osječkoj šetnici Promenada, s nizom glazbenih nastupa, gastro ponude, dječje zabave i svega ostaloga za bolje raspoloženje posjetitelja.

Želja je ponovno čvrsto stati iza te prvobitne ideje uz potporu Grada Osijeka, TZ Osijeka te svih entuzijasta i zaljubljenika u svoj grad, i ponovno pokrenuti pozitivno ozračje i dobro raspoloženje unatoč teškim vremenima, koja su ostala, nadamo se iza nas.

Također cilj je da s vremenom OLJN po popularnosti dostignu brendove kakvi su Špancir fest i neke druge značajne i hvale vrijedne manifestacije u Hrvatskoj. Ideja nije da to prvenstveno bude koncertna manifestacija s raznim popularnim zvjezdama koje su preskupe, nego da se razvija osječka scena i daje potpora nastupu osječkih bendova, umjetnika, i udruga.

Koliko su Osječani željni događanja u gradu pokazuje i veliki uspjeh našeg projekta ”Najveće Uskrsno gnijezdo na svijetu” kojeg je posjetilo nekoliko tisuća građana i dobro se zabavilo.

Znamo da u ovom gradu ima iznimno velik broj ljudi koji su entuzijasti i koji će podržati i razvijati ovu ideju, te se s zadovoljstvom uključiti i dati doprinos razvoju OLJN.

Program za prvu Osječku Ljetnu Noć, u petak 26. lipnja 2015.:

  • KONCERT I PROMOCIJA URBANIH VRTOVA (od 19 sati), Trg Ante Starčevića
  • DJEČJI ZABAVNI PARK S BUNGEE TRAMPOLINOM (od 18 sati), Trg Slobode
  • JAZZ KONCERT, uz secesijski zdenac na Promenadi
  • VATROMET IZ VODE, Promenada
  • OSJEČKI VALCER ZA UMIROVLJENIKE, Hotel Royal na korzu
  • NASTUPI UMJETNIČKIH TRUPA (od 20 sati), Trg Slobode
  • ŠAH SIMULTANKA (ŠK Osijek), ispred Klub knjižare Nova, Trg Ante Starčevića
  • KLAPA „ZRINSKI“, prolaz Franje Krežme (Kapucinska ulica – Trg Slobode)

VEZANO