08.02.2014.

NAJNOVIJE

Radionica zrakoplovnog modelarstva

U Osnovnoj školi August Šenoa, u 3.a razredu koji vodi prof. Mirna Lišnić, održana je, u suradnji Centra tehničke kulture Osijek i Aero kluba Osijek radionica zrakoplovnih modelara, čija je  provedba osmišljena za vremenski  okvir dva školska sata.

Djeca su prvi sat izrađivala papirnati model koji treba precizno izrezati, pobojati a zatim sastaviti. Izrađeni papirnati modeli se pomoću končića mogu postaviti u prostoru da vise ili ih se može zalijepiti na zid. Ovim uratkom, koji su uspješno napravili izrazili su samo dio svoje pune kreativnosti, koju su stjecali tijekom redovne nastave i prenijeli je na ovaj tehnički uradak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drugi sat, svi su dobili nagradu za uspješno napravljen papirnati zrakoplov. Radi se o modelu klizača SIKI-13  kojim je uz kratke pripreme, održano natjecanje. Natjecanje je održano  na način da polaznici izbacuju ručno model  te se izmjeri čiji je model imao najduži let. Na ovaj su način pokazali svoju eksplozivnost pri izbačaju i snalaženje u prostoru. U konačnici su svi dobili neki oblik nagrade, naime svi su za sudjelovanje dobili male čokoladice. Prvih pet čiji su modeli najdalje odletjeli, osvojili su modele zmaja a prvih su troje, među njima  naravno i pobjednica, dodatno zasladili svoje pobjede s velikom čokoladom. Na samom kraju učenici su napisali svoje dojmove o radionici na kojoj su sudjelovali.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Radionicu su uspješno proveli voditeljica CTK Osijek Nataša Dorić, voditelj modelarske sekcije Aero kluba Osijek Antun Šikić, Darko Rukavina roditelj na čiju inicijativu je sve i pokrenuto te uz svesrdnu pomoć profesorice Mirne Lišnić, razrednice izuzetno marljivog i veselog 3a razreda, koja je radionicu ocijenila kao vrlo uspješnu te izrazila veliku radost i želju za nastavkom suradnje.

 


VEZANO