18.12.2016.

NAJNOVIJE

ReArt u Esseker centru okupio kreativce!

Peto izdanje ReArta vratilo se tamo gdje je prije dvije godine i počelo – u Esseker centar. Božićno izdanje ovoga sada već etabliranog osječkog festivala umjetnosti i kreativnosti, donosi nastup 30 odabranih izlagača koji nude mnogo unikatnih ukrasnih i uporabnih predmeta, kreativnih radova i umjetničkih djela te brojne kulturno-zabavne sadržaje.

– Prijavilo nam se ukupno 70 potencijalnih izlagača, mi smo se odlučili za ovih 30 isključivo iz razloga jer je riječ o izlagačima koji preferiraju ručnu izradu, dakle sa što manje strojne obrade – pojašnjava Darija Gabrić iz Udruge PLANTaža, organizatora ovog jedinstvenog sajma. A on će vas doista na prvu ruku opčiniti – mnoštvo je nekomercijalnih darova za “ispod bora”, od uporabnih platnenih vrećica, majica, ukrasa, odjeće…

Jasmina Grubačević, vlasnica Galena obrta nudi tako proizvode od biljnih pripravaka koji služe kao dodaci prehrani te za kozmetiku.

– Kreme su nastale od ljekovitog bilja poput nevena i gaveza, ali i propolisa – kaže vlasnica Galena obrta.

Kako ne bi ispalo da su ovakvi sajmovi rezervirani isključivo za kreativniji nježniji spol, dva velika štanda zauzeli su i momci. Boris s prijateljima iz LCC WoodWorka predstavlja uporabne prozvode – okvire za naočale, ogrlice, privjeske, stalke za svijeće, a sve napravljeno od – skejtova, koje su za svoje skate karijere polomili. Tomislav iz Antifolka prvi put je na ReArtu, nudi cijeli niz predmeta ulične mode, od šilterica i vunenih kapa, rukavica do zanimljivih paketića uporabnog sadržaja…

Naposljetku prvi na ulazu, Osječanima poznato lice s “dasaka koje znače život”, Vladimir Tintor, predstavlja svoju viziju suvenira. Pod brendom Tint-O-Rama ponudio je suvenire “zarobljene” u konzervama. Ovim umjetničkim izričajem bavi se posljednjih godinu dana.


VEZANO