24.04.2019.
reart festival osijek

NAJNOVIJE

Reart festival u Osijeku

ReArt festival predstavlja mjesto susreta i razmjene raznih tipova umjetnika i kreativaca na kojem se može vidjeti stvaranje i razvoj urbane kulture. ReArt stvara platformu za umjetnost, približava publiku umjetnicima, kreativcima daje mogućnost predstavljanja, promiče kulturu recikliranja i stvara ugodno društveno ozračje.

Festival povezuje kreativnost, umjetnost, znanost i ekologiju odgovarajući na temu određenog književnog djela i oživljavajući razna zaboravljena mjesta unutar grada Osijeka.

Festival se održava na proljeće ili ljeto i unutar festivala se održava ReArt sajam koji predstavlja sajam kreativaca, osim na (pro)ljetnog ima i svoje božićno izdanje.

ReArt festival se vraća tijekom lipnja kada ćemo zaploviti 🚀 u galaksiju kroz mnogobrojna i raznolika kreativna riješenja. Osim što će se galaktička priča odužiti na čak tri festivalska dana, ovogodišnje će izdanje poslužiti kao vodič za autostopere koji se hrabro odluče na putovanje kroz vrijeme i prostor galaksije 🛰👩‍🚀

Izradu vizualnog galaktičkog karaktera ReArt duguje Tei Jurišić, magistrici grafike te asistentici Diplomskoga studija Ilustracije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Tea je rođena 1991. godine u Njemačkoj, a aktivno se bavi ilustracijom i crtežom te je kako sama priznaje zaljubljena u akvarel. Njezini su radovi dio lokalne kao i inozemne scene, često kriju glazbenu podlogu u stilu progresivnog rocka, jazza i psihodelije, a u svoje narativne ilustracije Tea voli ubaciti dozu crnoga humora. Priznaje nam da vodi dupli život u kojemu je posao ronjenje 🎨

S Teinim se radom i prepoznatljivim stilom i tehnikom svakodnevno susrećemo na ulicama grada Osijeka. Jeste li već negdje uočili njezine živahne likove i crteže? – Tea Jurišić.


VEZANO