05.04.2018.

NAJNOVIJE

RiFFestival u Klubu Oxygene

U petak u ljubitelji gitarskih riffova, teške distorzije, uvrnutog delaya i inih glazbenih nota dolaze na svoje! Klub Oxygene ugostit će niz osječkih bendova, žanrovski raznovrsnih no sa zajedničkim nazivnikom kako bismo predstavili trenutno stanje gitarske scene panonije.

Ovoga petka čak 5 bendova podmazat će vam uši: Merrow, Jade Skye, Syndrom, Gospodin Gorki i Lethe.

Merrow je bend iz Osijeka, no čini ga ekipa iz Orahovice, Vinkovaca i Županje. Svoj žanr opisuju kao pop-sludge’n’roll jer obuhvaća sludge riffove, pop refrene i rock’n’roll stav prema glazbi. Do sada su odradili svirki toliko, da su već pravi profesionalci, što su dokazali i na Ferragosto Jamu. U pripremi je i album s kojeg bismo uskoro mogli čuti dva singla.

Jade Skye je alternativni rock/metal bend osnovan 2016. nakon što je osječki bend Black Flame poželio novi zvuk. Jak i siguran bubanj, jednostavni, masni i žestoki riffovi, te karakterističan prljav, ali također na trenutke vrlo melodičan vokal teško svrstavaju Jade Skye u neki određeni žanrovski koš. U prvom mjesecu 2018. godine izašao im je prvi album pod nazivom „New Horizons“.

 

Syndrom je sada već svima dobro poznati osječki bend osnovan još davne 2008. Godine. Praše rock, a nedavno im je izašao i album „Autopilot“.

 

Gospodin Gorki je mladi osječki post-punk, dream pop trojac nastao tijekom 2017. godine. Bend trenutno priprema prvi album pod nazivom “Gutljaj Utjehe”, a uskoro izlaze i singlovi “Boje”, “Brojim taktove”, “Najkraće vječnosti”.

Lethe je dvočani bend iz Osijeka osnovan 2017. godine. Bend pronalazi inspiraciju u mnogo žanrova glazbe, no definira svoj zvuk kao alternativni rock. Nedavno je snimio svoj prvi EP pod nazivom Control koji ćemo premijerno poslušati u Oxygenu!

Startamo u 21 sat, a upad je 20 kuna.


VEZANO