09.10.2016.

NAJNOVIJE

Slavonski med dobio oznaku izvornosti!

Slatki med brojnih vrsta, likovni radovi na temu meda i brojni štandovi danas su plijenili pažnju na glavnom osječkom Trgu. Pčelarski Savez Osječko-baranjske županije i Pčelarska udruga “Pčela” Osijek po 16. put organizirali su manifestaciju “Mladi i med”, a kojoj su se odazvali brojni polaznici vrtića i škola koji su provodili promotivnu prodaju meda i mednih proizvoda na bazi meda.

Osim činjenice da su se mladi, ali i građani svih generacija odazvali u velikom broju i posjetili brojne “medene” štandove koji su prezentirali med i pčelinje proizvode, predsjednik Saveza Slavko Stojanović imao je puno razloga za zadovoljstvo. Naime, ove godine dobivena je oznaka izvrsnosti Slavonskog meda.

Svi mogu kušati Slavonski med od uljane repice, bagrema, lipe, kestena, suncokreta i hrasta meduna. Sve to su zaštićene nacionalne vrste meda i dobila su nacionalnu zaštitu izvornosti. Dobivanje certifikata je u postupku putem Ministarstva poljoprivrede i to će biti ukupno 13. hrvatski proizvod sa oznakom izvornosti, pojasnio je Stojanović. Potporu organizaciji dali su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

izvor:glas slavonije


VEZANO