12.02.2014.

NAJNOVIJE

Humanitarna izložba “Srce za Afriku”

Nakon svoje afričke pustolovine i obilaska Ruande i Ugande, osječka fotografkinja Emica Elveđi predstavlja vam svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Afrika“.
Izložba će biti svečano otvorena u četvrtak (13. veljače) u 18 sati u Galeriji smještenoj u prizemlju osječkog Avenue Malla (preko puta Caffe Bare).
Emica, umjetnica velikog srca, pridružila se humanitarnoj udruzi „Srce za Afriku“, koja prikuplja pomoć za izgradnju srednje škole u župi Kivumu u Ruandi gdje djeluje naš misionar fra Ivica Perić, te je boraveći u misiji, ponajviše među djecom iz sela, zabilježila njihove emocije, osmijehe, igru, sreću. Naravno, tu su i nezboravni afrički pejzaži i životinje uhvaćene u svom prirodnom okruženju..
Sve te emocije i afričke ljepote predstavit će u živopisnoj izložbi prepunoj boja na 74 prekrasne fotografije.

 

Izložba je humanitarnog karaktera i svaka od izloženih fotografija može se dobiti u zamjenu za minimalnu donaciju od 100 kuna. Donacije idu u korist humanitarne udruge „Srce za Afriku“.
Sve informacije o narudžbi fotografija mogu se dobiti na e-mail srce.za.afriku@gmail.com ili na Facebook stranici.
Posjetitelji će na otvorenju izložbe moći za svoje donacije izabrati i originalne suvenire iz Ruande.

 

Humanitarna udruga „Srce za Afriku“ do sada je od prodaje knjige Naš čo’ek u Africi i nesebičnim donacijama Hrvata iz cijeloga svijeta uspjela izgraditi i opremiti prvu školsku zgradu, veličine 800 kvadrata, sa 11 učionica koje ponosno nose boje hrvatske zastave, grba, te grba Grada Osijeka!
Osim toga, izgrađeni su i tankovi za prikupljanje kišnice, jer u selu nema vodovoda.
Sada se krenulo sa izgradnjom druge školske zgrade, veličine 900 kvadrata, koja će imati još 8 učionica i veliku školsku knjižnicu, informatički kabinet, kao i zbornicu te kabinete za učitelje.
Ovu će školu, kada bude u potpunosti izgrađena i opremljena, moći pohađati čak 1000 učenika.

 

Osim prikupljanja sredstava za izgradnju škole, nastoje prikupiti i financijsku pomoć za školsku kuhinju u postojećoj strukovnoj školi koja djeluje u okviru Centra Otac Vjeko.
Naime, u župi Kivumu već djeluje srednja strukovna škola gdje se trenutno za šest različitih zanata obrazuje 380 učenika. Osim što im je omogućeno besplatno školovanje, djeca u školi dobiju i topli obrok. To im puno znači, jer veliki broj djece u ruralnim dijelovima Ruande jede tek dva do tri puta tjedno… Svakoga dana nahraniti 380 gladnih usta, nije mala stvar.

 

Vaše donacije bit će im od velike pomoći u nastavku provođenja programa i projekata. Možete pomoći i minimalnim donacijama, koliko ste u mogućnosti. Svaka kuna dobro će doći. O tome svjedoči i primjer da, zahvaljujući dobroj organiziranosti i velikom vrtu koji fratri svakodnevno obrađuju, fra Ivica jedno dijete školuje i nahrani dnevno već za 2,50 kuna! Dakle, i sa minimalno novaca možete puno pomoći.

 

Kunske uplate mogu se obaviti na naš žiro račun u Hypo Alpe-Adria Bank: IBAN je HR77 2500 0091 1013 6645 3
Primatelj je Humanitarna udruga Srce za Afriku, Kralja Zvonimira 15, Osijek, a u opis plaćanja samo treba navesti ‘donacija’.

 

Prošle su godine u Ruandi od državnih vlasti dobili medalju za sve ono što rade vezano za školovanje djece u župi Kivumu, proglašeni su Ponosom Hrvatske, a Osječko-baranjska županija nagradila ih je Poveljom humanosti.


VEZANO