18.09.2015.

NAJNOVIJE

Stotine izbjeglica na putu za Osijek

Jučer, 17. rujna, Hrvatska je zatvorila sedam graničnih prijelaza sa Srbijom. Odnosno, granični prijelazi Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Tovarnik, Erdut i Batina. No, izbjeglice navodno ulaze ilegalno u zemlju, a do 8 sati ušlo je oko 13.300 migranata, izvijestio je MUP.

Mađarska je sinoć počela podizati ogradu i na granici s Hrvatskom, kako bi zaustavila priljev izbjeglica, a Beli Manastir toliko “puca po šavovima” (više od 8 000 izbjeglica) da su stotine izbjeglica odlučile čak i pješice napustiti taj grad i krenuti prema Osijeku te dalje prema Zagrebu, javlja 24 sata.

Naime, izbjeglice koje su bile u Zagrebu su noćas tražile različite načine prijevoza da dođu do Slovenije. Neki su kupili karte i išli vlakom, neki su plaćali taksije, a neki su išli pješice. Izbjeglice su tijekom noći ilegalno prelazili i slovensko-hrvatsku i srpsko-hrvatsku granicu.

Svjetski mediji navode kako je nejasno na koji način hrvatska policija namjerava zaustaviti migrante, no kako Hrvatska ima dobre namjere.

Izvor: net.hr

 


VEZANO