04.12.2017.

NAJNOVIJE

Studenti velikoga srca igraju mali nogomet

Brojni poznati sportaši podržali humanitarni turnir  za “Rijeku ljubavi” koji trebamo podržati i mi.

Više o samom turniru rekao nam je Petar Vranjić, 22-godišnji student medicine na Medicinskom fakultetu Osijek. Petar zajedno sa svojom ekipom nije samo mogao gledati, već se na vlastitu inicijativu odlučio pokrenuti jedan humanitarni turnir.

U ovo vrijeme malo tko se odluči organizirati nešto jer je strah od odgovornosti, neuspjeha i mukotrpnog truda jači od svega onog dobrog što ovakve stvari donose našem gradu.Ne postoje izgovori i ono famozno „Netko drugi će samo da ne moram ja.“, primjećuje Petar.

“Medicinski fakultet Osijek i KBC Osijek imaju dugu povijest humanitarnih akcija i događaja.Upravo je završen 7.Humanitarni koncert u organizaciji našeg fakulteta koji se održao u dječjem kazalištu Branko Mihaljević.Potaknut takvim primjerom odlučio sam na vlastitu inicijativu pokrenuti jedan humanitarni turnir. Kako danas sve više ljudi igra futsal a i krenula je „sezona parketa“ gdje svi sa radošću očekujemo božićne turnire u svome gradu, spojio sam očito i tako je nastao 1.Humanitarni malonogometni turnir Medicinskog fakulteta Osijek.”

“Na turniru će sudjelovati naš fakultet, Građevinski fakultet Osijek i ekipa Župe Presvetog Imena Marijina (Donji Grad). I dalje se svakim danom nudi sve više ekipa da sudjeluju, ali smatram kako je svaki jednodnevni turnir koji traje duže od par sati pogotovo radnim danom neodrživ tako da smo se održali na ovoj hijerarhiji od 3 ekipe, tako da će to biti 2 sata odličnog malog nogometa. Nogometna ekipa MEFOSA ove je godine osvojila naslov regionalnog pobjednika medicinskih fakulteta, ekipa GFOSA je godina u vrhu sveučilišnog futsala a ekipa Donjeg Grada skoro desetljeće drži vodeća mjesta u Katoličkoj malonogometnoj ligi regije Osijek te redovno nastupaju na svim malonogometnim turnirima diljem osječke regije.”

Tko je sve podržao ovaj turnir i koji je cilj ovog projekta?

– Tijekom svog obrazovanja i života uspio sam se upoznati i ostati dobar s mnoštvom različitih i dobrih ljudi.Mnogi od njih su i naši poznati sportaši koji su prepoznali prije svega dobru ideju te izrazili svoju podršku i pozdrave. Uz nas su Vedran Jugović, Aljoša Vojnović, Branko Vrgoč, već ranije spomenuti Andrej Pandurević, Lorena Balić, Jakov Krivić, Igor Prijić i još nekolicina koju ne želim unaprijed otkrivati jer svaki dan na mom Facebooku objavljujemo podrške naših sportaša pa vas ovim putem pozivam da to pratite.Mala napomena, s nama je čak i moj vrlo dobar prijatelj i sportaš velikog srca Boris Bjelkanović a s njime i cijela popularna stranica „Nogometne ikone“.

Cilj je jasan. Pokrenuti nešto humanitarno i korisno. U ovo vrijeme malo tko se odluči organizirati nešto jer je strah od odgovornosti, neuspjeha i mukotrpnog truda jači od svega onog dobrog što ovakve stvari donose našem gradu. Ne postoje izgovori i ono famozno „Netko drugi će samo da ne moram ja“. Prihvatimo se i pokrenimo naš grad. Istina je da svi ne možemo biti nogometaši, ali svatko može igrati nogomet.Svatko ne može biti liječnik, ali svi možemo činiti dobro. Svatko ne može raditi s djecom i starijima, ali svi možemo pronaći razumijevanja prema drugima. Poruka je da svi mi možemo i moramo imati naše zvanje i zanimanje, ali prije svega moramo biti pošteni i časni ljudi.”

RASPORED TURNIRA :

18.30 – 18.45 Uvodne riječi organizatora i pozdrav od Medicinskog fakulteta Osijek

18.50 – 19.20 Medicinski fakultet Osijek – Župa Preslavnog Imena Marijina Osijek (Donji Grad)

19.30 – 20.00 Župa Preslavnog Imena Marijina Osijek (Donji Grad) – Građevinski fakultet Osijek

20:10 – 20:40 Građevinski fakultet Osijek – Medicinski fakultet Osijek

20:45 – Kraj turnira i završna riječ zahvale

Ulaznica nema određene cijene. Na ulazu će biti postavljene donacijske kutije u koje će svatko moći ubaciti onoliko koliko ima i može.

-Sav prihod koji skupimo donirat ćemo udrugi Rijeka ljubavi. Humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” je neprofitna udruga osnovana s ciljem pomaganja siromašnim i socijalno ugroženim građanima te obiteljima s više djece koji žive na rubu siromaštva, zatim zlostavljanim osobama, osobama liječenim od različitih vrsta bolesti i ovisnosti, udrugama djece s posebnim potrebama te pružanja posebne pomoći umirovljenicima, braniteljima i svima onima koji u potrebi bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku, spolnu, dobnu ili bilo koju opredjelijenost.”,jasno poručuje Petar.

Turnir se održava u utorak 5.12. u Dvorani Gradski Vrt s početkom od 18.30h.

Tekst je preuzet sa: http://hrfutsal.net


VEZANO