13.05.2015.

NAJNOVIJE

Studentska izložba “Pogonsko gorivo”

Studenti Odjela za kulturologiju u sklopu HearMe Festivala (11. seminar studentskih radija) organiziraju izložbu “Pogonsko gorivo – izložba povijesti osječkog rocka 70-ih i 80-ih godina”.

Studenti će ovim putem pokušati prikazati taj zanimljiv i osebujan dio osječke povijesti. Otvorenje izložbe je u petak, 15. svibnja 2015. u 18 sati u prostorima Odjela za kulturologiju (Trg Sv. Trojstva 3) u predavaonici P9, odmah desno od ulaza u zgradu. Ulaz je besplatan, a izložba će biti otvorena za javnost 2 tjedna nakon otvorenja.

Album/kompilacija „Pogonsko gorivo“ jedan je od ključnih glazbenih dokumenata osječkog rocka. Iz tog razloga izložba je dobila ime „Pogonsko gorivo“. Izložba će približiti tadašnju rock kulturu Osijeka, te njezin značaj i utjecaj na današnji Osijek i kulturu grada.

Kroz glazbu, fotografiju, film i ambijent pokušat će se objasniti zašto je Osijek tada bio smatran kao gradom rocka. „Pogonsko gorivo“ izdano je u samo 2000 primjeraka, no unatoč tomu ostalo je jedno od najvažnijih reprezentativnih medija, odnosno rezultat jedne „ere“ koja je svoje zlatno doba doživjela u 70-im i 80-im godinama 20. stoljeća.

Pogledajte kako je bilo na prošloj izložbi u našoj galeriji.

12_5_2015_pogonsko_gorivo


VEZANO