28.01.2015.

NAJNOVIJE

Sve je spremno za koncerte benda Divanhana

Preostalo je još tjedan dana do iščekivanih premijernih koncerata sjajnog sarajevskog jazz-sevdah benda Divanhana koji će se održati 30. siječnja u Vinkovcima, u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“, a dan kasnije, 31. siječnja u Osijeku, u Kinu Europa.

U sevdah su, priznaju svi članovi benda Divanhana, bez iznimke svi zaljubljeni, a repertoar kojeg premijerno predstavljaju slavonskoj publici donosi duh tradicijske glazbe, prvenstveno sevdaha, odjeven u moderne i neodoljivo lepršave aranžmane. Glazbenici udruženi u bend Divanhana susreli su se na Glazbenoj akademiji u Sarajevu 2009. godine, od kada je iz njihovog prijateljstva i velike ljubavi prema sevdahu proizašla glazbena sinergija koja ih je u ovih nekoliko godina pretvorila u ponajbolje pronositelje sevdalinke širom Europe.

„Inspiraciju za glazbeno stvaranje crpimo iz svakodnevnog života, našeg prijateljstva, različitih glazbenih žanrova koje spajamo u našim pjesmama i energije koju stvaramo kad se naše kreativnosti sudare“, otkriva Leila Ćatić, pjevačica Divanhane čija emotivna interpretacija sevdalinki rijetko koga ne obara s nogu.

27_1_2015_Leila_vokalistica

Sevdalinka, kažu Divanhanci za svakoga od članova benda ima različitu važnost i značenje. „Neki su uz nju rasli, neki su je kroz život i glazbeno obrazovanje pokupili i prisvojili k srcu, a neki su je, kao ja, iz znatiželje istraživali, proučavali njezinu formu i tematiku te se s vremenom zapleli u njenu ljepotu“, tumači Neven Tunjić, pijanist Divanhane.

Dok odbrojavaju dane do koncerata u Vinkovcima i Osijeku, članovi Divanhane pripremaju se i za snimanje novog albuma kojeg će u cijelosti snimati u Njemačkoj, a odmah nakon osječkog koncerta, u veljači ih očekuju koncertni nastupi u u Linzu, u Austriji, u Zürichu, u Švicarskoj te u Ljubljani, u Sloveniji.

Ulaznice za koncerte Divanhane i dalje se u pretprodaji mogu kupiti u online prodaji u Entrio sustavu i na sljedećim prodajnim mjestima po cijeni od 40 kuna:

Vinkovci: 

blagajna Gradskog kazališta „Joza Ivakić“.

Osijek:

Pub „Zeleni zub“, Stepinčeva 43,

blagajna Kina „Urania“, te na dan koncerta na ulazu u Kino „Europa“,

agencija „Luminis“, Županijska 1,

kiosk „Daily News“ u Kauflandu.

Podsjećamo fanove da je za osječki koncert samo ograničen broj ulaznica u pretprodaji dostupan po cijeni od 40 kuna jer će se na dan koncerta ulaznice na svim prodajnim mjestima prodavati po cijeni od 60 kuna!

www.divanhana.ba


VEZANO