02.11.2015.

NAJNOVIJE

Svjetsko prvenstvo u BMX-u održat će se u Osijeku?

Ove je godine, tijekom 16. Pannonian Challengea, Osijek posjetilo 17.000 ljudi, a 75.000 ih je pratilo cijelo natjecanje ispred malih ekrana, koji su mogli uživati u natjecanju 220 natjecatelja iz cijelog svijeta. Ovaj festival svake se godine podiže na višu razinu, a važnost natjecanja prepoznala je i Vlada Republike Hrvatske, koja je od sljedeće godine odlučila podržati Pannonian Challenge.

Stoga će u utorak na konferenciji za medije biti prisutni ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, dogradonačelnik grada Osijeka Vladimir Ham te predstavnik Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Naime, organizatori će govoriti i o planovima da se u sklopu Pannonian Challengea organizira i Svjetsko prvenstvo u BMX-u, što bi ovaj događaj podiglo za još jednu razinu.

Tako bi Hrvatska mogla ugostiti vodeći biciklistički događaj u svijetu koji bi prema procjenama gledalo 10 milijuna ljudi širom svijeta. Samim time, Pannonian Challenge bi se produžio za četiri dana, što bi naravno utjecalo i na broj turista te noćenja u gradu Osijeku.

Pannonian Challenge već je sada pun iznenađenja – veći broj posjetitelja i natjecatelja te izgradnja još kvalitetnijeg kampa za posjetitelje. A što nas još sve čeka u kolovozu 2016. godine, morat ćemo se malo strpiti.


VEZANO