29.03.2018.

NAJNOVIJE

Teška nesreća na radu u Donjem Miholjcu

Dnevno izvješće PU osječko – barnjske.

NESREĆA NA RADU

U poslijepodnevnim satima 28. ožujka na farmi u Donjem Miholjcu, uslijed nekontroliranog kretanja traktora, 41-godišnji djelatnik prignječen je na radni stroj (viličar). Djelatniku je pružena liječnička pomoć u Općoj županijskoj bolnici Našice, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozlijede (prijelom zdjelice i nagnječenje trbuha). Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće.

MOLIMO POMOĆ SVJEDOKA – OČEVIDACA PROMETNE NESREĆE U OSIJEKU

Na raskrižju kolnika Županijske ulice i Ulice Ivana Gundulića u Osijeku oko 16,40 sati 28. ožujka dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. U nesreći su sudjelovali osobni automobil marke „Volkswagen“ tipa „Polo“ bijele boje i osobni automobil marke „Mercedes“ tipa „ML“ sive boje.  

U cilju rasvjetljavanja događaja, molimo svjedoke očevice ove prometne nesreće da se osobno jave u Postaju prometne policije Osijek ili na broj telefona 031 / 237-112.

KRAĐE

Tijekom prijepodnevnih sati 28. ožujka nepoznati je počinitelj u prostorijama Kliničkog bolničkog centra Osijek 51-godišnjakinji ukrao novčanik s dokumentima i novcem. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Istoga dana, također u prijepodnevnim satima, nepoznati je počinitelj s motocikla parkiranog u Ulici Ljudevita Gaja u Bistrincima ukrao torbu s ribolovnim priborom, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Traga se za nepoznatim počiniteljima.

 

PRONAŠAO VREĆICU S ORUŽJEM

Prilikom obilaska lovišta 28. ožujka građanin je u blizini Darde pronašao vrećicu s ručnom bombom, topovskim projektilom i više upaljača. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je uništio navedena sredstva.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da ne donosite sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već nas o nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

RAZOTKRIVEN POČINITELJ KAZNENOG DJELA

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo računalna prijevara. U večernjim satima 13. ožujka 72-godišnjak je izgubio novčanik s novcem i bankovnim karticama. Novčanik je pronašao 21-godišnjak te je na bankomatu na području Našica podigao nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

PROMETNE NESREĆE U PROTEKLA 24 SATA

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a sve su se dogodile na području Osijeka.


VEZANO