05.12.2017.

NAJNOVIJE

Tramvaji voze Županijskom samo do 18 sati

U svrhu povećanja sigurnosti sve brojnijih posjetitelja Adventa u Osijeku, donesena je  odluka o obustavi tramvajskog prometa na prostoru Adventa u Osijeku do kraja njegova trajanja.

Donosimo priopćenje GPP-a u cijelosti:

“Kako bi se osiguralo neometano i točno prometovanje vozila javnog prijevoza na tramvajskoj liniji broj 2,  od 5. do 31. prosinca 2017., svaki dan od 18:00 sati, obustavlja se tramvajski promet u Županijskoj ulici od Trga A. Starčevića do Ulice Hrvatske Republike.

S tim u svezi GPP d.o.o. Osijek će zaustaviti i preusmjeriti svoju Tramvajsku liniju 2: Bikara – Trg A. Starčevića – Bikara, kroz Ulicu Hrvatske Republike. To će biti obavljeno na način da će se u navedenom vremenu kombiniranim prijevozom organizirati promet prema slijedećem:

  • umjesto tramvaja na dijelu Linije 2, od Mačkamama – Kolodvor – Trg A. Starčevića – Mačkamama, prometovati će autobusi na trasi izmijenjene Linije: Mačkamama – Kolodvor – Radićeva – Europske avenije – Stepinčeva – Gajev trg – Ulica Hrvatske Republike – Županijska – Mačkamama, uz korištenje svih tramvajskih i autobusnih stajališta kraj kojih prolazi,
  • na preostalom dijelu Linije 2: od Mačkamama – Bikara – Mačkamama, prometovati će tramvaji, uz okretanje tramvaja i presjedanje putnika na Mačkamami s tramvaja na autobuse i obrnuto.
  • Sav promet odvijati će se prema ustaljenim voznim redovima.

S 1. siječnja 2017., uspostavit će se redovito odvijanje tramvajskog prometa na Liniji 2. Mole se putnici za razumijevanje.”


VEZANO