17.04.2018.

NAJNOVIJE

Turneja radosti održana i u Osijeku

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u prvom dijelu slavonske turneje održalo  se 17.4. u Osijeku , a 18.4.  održava se u Vinkovcima.

Program je započeo u 11.30 sati zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koje je zapalio gradonačelnik grada Osijeka gospodin Ivan Vrkić  i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih. Osnovnoškolci iz Osijeka i okolice okupili  su se na srednjoškolskom igralištu Srednjika.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Osijeka i okolice  te su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjednici će se plasirati na državnu zavšnicu Plazma sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja.

Događanja u Vinkovcima: 

Turneju radosti u svom gradu otvorit će predstavnici grada Vinkovaca u 11 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića. Uslijedit će napeta natjecanja za osnovnoškolce u graničaru i utrci na 60 metara. Sve okupljene očekuje i bogato zabavno-edukativni program koji će trajati do popodnevnih sati.

Na svim događanjima bit će informativno – edukativni kutak za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom” u kojem će se  provoditi  aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova.

Osnovnoškolci će moći naučiti sve o ponašanju u prometu, isprobati simulatore, dobiti edukaciju iz krim policije i obići policijska vozila i motore.

Coca- Cola kutak biti će orijentiran na nogometnu tematiku i pun okrijepe za sve, a kako bismo svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode ćemo prikupljati za recikliranje.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

 


VEZANO