14.01.2015.

NAJNOVIJE

U OBŽ najviše poziva za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Jedna od prednosti koju Osječko-baranjska županija ima u Hrvatskoj su velike količine obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Naime, dio tog zemljišta nalazi se u vlasništvu države i prošle je godine Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala 124 javna poziva za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. U Osječko-baranjskoj županiji raspisano je najviše natječaja. Ukupno 19 javnih poziva za 4693,5904 hektara zemlje.

Poljoprivredno zemljište u vlasništvu države daje se u zakup na rok od 50 godina. Prijaviti se mogu fizičke ili pravne osobe koje su do isteka roka za podnošenje ponuda namirile sve dospjele obveze vezane uz korištenje poljoprivrednog zemljišta i protiv kojih se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH.

Agencija radi rang listu kandidata po zaključenju natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta na temelju zbroja bodova od maksimalnih 100 bodova. Javni pozivi za poljoprivredno zemljište u vlasništvu države kojim je moguće raspolagati raspisat će se i ove godine.


VEZANO