23.12.2015.

NAJNOVIJE

U osječki ZOO vrt stiže životinja koja će biti jedina u Hrvatskoj!

Za proljeće 2016. pripremaju se brojni noviteti u osječkom Zoološkom vrtu! Naime, mnogi posjetitelji rado bi predahnuli dok šeću ZOO vrtom, pa su se zato odlučili napraviti mini dječje igralište od prirodnih materijala i ugostiteljski objekt. Novi sadržaj nalazit će se iza kaveza s medvjedima, pa će se djeca moći igrati i sa životinjama poput zamoraca i kunića.

Također, u Osijek stižu jedinke koje do sada Zoološki vrt nije imao, a jedna od njih je životinja koja će biti jedina Hrvatskoj! Riječ je o gorskoj kuni (latinski gulo gulo), poznatijoj pod nadimkom “žderonja”. Riječ je o vrlo jakoj životinji sposobnoj svladati i losa kako bi mu se dokopala koštane srži. Rasprostranjena je na Aljasci, u Kanadi, Sibiru i Skandinaviji.

Druga životinja koja nam stiže je rakunski pas iz istočne Azije koji će obitavalište pronaći u dijelu ZOO-a kod muflona. Ove životinjice već su dugi niz godina na meti lovaca zbog krzna za poznate čizmice “uggsice”.

Isto tako, osječki ZOO vrt i ove godine organizira Zimsku školu, koja će trajati od 28. prosinca do 8. siječnja! Zimska škola osmišljena je tako da djeca provode razne aktivnosti vani, poput pravljenja hranilica za ptice, hranjenja životinja i pravljenja igrački, odlazak u nastambe neopasnih životinja u pratnji edukatora i ostalo.

Kroz edukacije djeca će proći različite teme, od hibernacije do one o velikim zvijerima u Hrvatskoj kojih ima i u Osijeku. Pozvana su sva zainteresirana djeca, no s obzirom na ograničeni broj djece koju mogu prihvatiti u Edukativnoj dvorani, prijavite se što prije na telefon 285-234.

Foto: naturephoto-cz.com


VEZANO