01.10.2015.

NAJNOVIJE

UniWorld Hrvatska i Gimnazija Gaudeamus pozivaju na sajam stipendija

UniWorld HRVATSKA i Gimnazija Gaudeamus iz Osijeka pozivaju vas da se prijavite i besplatno posjetite i informirate na sajmu stipendija izlagača UniWorld u Zagrebu.

Pitate se?

Tko? UniWorld i Gaudeamus
Što? Sajam stipendija
Kada? 15. listopada 2015.
Gdje? Zagreb IV. gimnazija, Ulica Žarka Dolinara 9 – Kajzerica
Zašto? UniWorld Hrvatska savjetodavna je organizacija koja ti može pomoći da upišeš željeni studij u inozemstvu.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja, u organizaciji UniWorld Hrvatska, održat će se 15. listopada 2015. u Zagrebu.

Na Sajmu se predstavljaju stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Velikoj Britaniji, a u organizaciji izlagača UniWorld.

Za sve učenike srednjih škola iz Osijeka trećih i četvrtih razreda koji se uspješno prijave osigurali su besplatan prijevoz, posjet sajmu stipendija i druga iznenađenja.

Način prijave:

1. Ispuni prijavnicu
2. Napiši motivacijsko pismo na hrvatskom jeziku na temu: “Zašto želim studirati u inozemstvu?” (broj riječi od 250 do 350).
3. Prijavu pošalji na mail info@gaudeamus.hr do 12.10.2015.

PRIJAVNICA ZA SUDJELOVANJE NA SAJMU STIPENDIJA I VISOKOG OBRAZOVANJA IZLAGAČA Uni World HRVATSKA

Ime i prezime:
Srednja škola:
Godina i mjesto rođenja:
Područje zone interesa:
Adresa učenika:
Adresa škole:
Razina znanja engleskog jezika:
Govor:   1     2     3     4     5
Gramatika:   1     2     3     4     5
Telefon i mobitel:
E-mail:
Kontakt broj roditelja:
Posebne napomene:

U nastavku pročitajte općenite informacije o studiranju u Velikoj Britaniji:

1. Koji kriterij trebam ispuniti da bih dobio zajam za školarinu?
Potrebno je biti državljanin članice EU i to je jedini uvjet. 

2. Koji su kriteriji za prijavu?
a) Potrebno je biti maturant i poslati izvješća prva tri razreda, kopiju osobne iskaznice, preporuku srednjoškolskog profesora i napisati motivacijsko pismo.
b) Studenti prve, ili druge godine prijavljuju se s prijepisom ocjena dosad položenih ispita, preporuku dvaju sveučilišnih profesora i motivacijskim pismom.

3. Mogu li poslati dvije preporuke srednjoškolskih profesora i mora li to biti profesor engleskog jezika?
Može se poslati samo jedna preporuka i to ne mora biti profesor engleskog jezika, nego bilo koji profesor.

4. Koji je zadnji rok prijave?
Preko Uniworlda se možete prijaviti do kraja kolovoza godine upisa.

5. Koliko sveučilišta mogu prijaviti?
Može se prijaviti 5 sveučilišta, a to znači i 5 istih studijskih programa. 

6. Što se događa nakon prijave?
Nakon prijave čeka se odgovor sveučilišta ili uvjetna ponuda. Kad se dobiju rezultati mature, pošalju se samo jednom sveučilištu zajedno s certifikatom o poznavanju engleskog jezika.

7. Koji stupanj engleskog jezika trebam imati?
Potrebno je položiti Cambridge CAE ili IELTS test engleskog jezika.

8. Moje ocjene prva tri razreda nisu baš najbolje. Koliko je to važno?
Izvješća prva tri razreda su važna da sveučilišta znaju da su završena i da se učenik može upisati u godini za koju se prijavljuje. Također, ona su pokazatelj koje je predmete učenik tijekom srednjoškolskoga obrazovanja slušao i položio jer su obrazovni programi u različitim zemljama različiti. Bilo bi idealno da su ocjene bolje, radi prvog dojma, ali motivacijsko pismo ima važnu ulogu, a najvažniji je uspjeh na državnoj maturi.

8. Što je to Foundation Year i pokriva li studentski zajam tu godinu?
Studentski zajam pokriva trošak školarine za Foundation Year. To je nulta godina koju upisuju učenici za koje sveučilišta smatraju da učenici nemaju dovoljnu razinu znanja za praćenje nastave (npr. učenik nije slušao biologiju, a upisuje „medicinske“ studije; učenik nije položio test engleskog jezika s potrebnim stupnjem). Nakon završetka te godine, učenik upisuje prvu godinu bez dodatnih prijemnih ispita.

9. Što pokriva studentski zajam za školarinu?
Studentski zajam pokriva svu terensku nastavu unutar Velike Britanije, održavanje nastave i trošak sve potrebne dodatne opreme.

10. Kako mogu pokriti svoje životne troškove?
Hrvati kao studenti britanskih sveučilišta imaju pravo na radnu dozvolu. Studenti mogu raditi 80 sati mjesečno s minimalnom plaćenom satnicom od 55kn. Time studenti mogu pokriti svoje životne troškove.

12. Imam li pravo na studentski smještaj?
Svaki studenti sveučilišta ima pravo na studentski smještaj. Čim se pošalju rezultati mature, student se obraća sveučilišnom uredu zaduženom za pitanja smještaja i rezervira ga.

13. Što studentski smještaj obuhvaća?
Postoje dva tipa smještaja. Smještaj na kampusu i privatni smještaj odobren od strane sveučilišta. Oba tipa smještaja u cijenu uključuju sobu (krevet, radni stol, ormar i minimalno umivaonik) i režije. Privatni je smještaj jeftiniji od smještaja na kampusa, a u oba se tipa smještaja, dijele kuhinja, kupaonica, a u privatnom smještaju i dnevni boravak i dvorište.

14. Kome se možemo obratiti za sva pitanja? Koja je cijena usluge?
Možete nam se javiti putem Facebooka i mailova naših savjetnika. Posjećujemo škole, sajmove i dogovaramo individualne konzultacije. Naše je savjetovanje, informiranje i pomoć pri odabiru, prijavi i odlasku na studij potpuno besplatno. Troškovi se tiču prijavnice koja plaćaju svi učenici i studenti koji se individualno ili preko agencije prijavljuju te prijevod i ovjera izvješća i diploma po pristupačnoj cijeni. Organiziramo i povoljne testove engleskog jezika dogovorene s nekolicinom sveučilišta te besplatne probne testove engleskog jezika.

Uniworld plakat


VEZANO