11.09.2018.

NAJNOVIJE

Urban Fest Osijek širi dobre vibracije lijevom obalom Drave

Platforma Urban Fest Osijek i ove godine u organizaciji Kreativne agencije Adverta pokreće masovnu urbanizaciju grada na lijevoj obali Drave kod Katakombi koja će se održati 14. i 15. rujna, a ugostit će niz izvođača s kojima će cijeli grad odašiljati dobre vibracije.

Cilj festivala je širenje urbane kulture, supkulture, povezivanje publike sa scenom i obrnuto. Uz najjače domaće bendove, publika će imati priliku uživati u DJ-ima iz regije, ali i šire.

Prvi dan festivala (petak, 14. rujna) upotpunjuje genijalni i provokativni hip – hop dvojac Krankšvester, fantastični Elemental koji će ove godine proslaviti 20 godina karijere i požeški rap rock bend Detmeć. Line up-u pridružuju se i retro synth-pop atrakcija Svemirko te osječki bend Syndrome.

Na afteru festivala u jedinstvenim osječkim katakombama zabavljat će nas u petak poznati DJ Yesh, pokretač Chew the Fat! Croatia te zagrebački rezident i rođeni Amsterdamac MC i producent Tone Tuoro.

Na drugom danu festivala (subota 15. rujna) očekuje nas također atraktivan glazbeni program uz TBF koji će nas počastiti splitskim stanjem uma te splitski reper Vojko V a.k.a. Vojko Vrućina kojeg dobro znamo po radu s Dječacima i Kišom Metaka. Na festivalu će nastupati i Sara Renar koja je posljednjih godina djeluje kao jedna od najuspješnijih i najzanimljivijih hrvatskih glazbenica i autorica. Na UFO stiže i bend iz Županje Gunslinger’s Bride te kultni zagrebački bend Šumski. Subotnji after preuzima jedan od najzanimljivijih osječkih kolektiva Traum, a na ovogodišnjem izdanju ugostit će portugalskog DJ-a Lewis Fautzija. Od kolektiva nastupat će dobro poznati trio Insolate, Volster i Kolek3k.

UFO – Urban Fest Osijek 2017. – Aftermovie

Konceptualno posložena priča ima odlomke koji će zadovoljiti niz generacija koji su odrasli ili odrastaju uz aktualne glazbene trendove koji nisu nužno dio mainstream scene.

Ulaznice za Urban Fest Osijek

Festivalske ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 70 kuna, dok dnevna ulaznica iznosi 50 kuna. Na sam dan festivala će biti moguće kupiti samo dnevnu ulaznicu po cijeni od 70 kuna.

Službena prodajna mjesta:

Entrio – online sustav za prodaju ulaznica / www.entrio.hr

Dancing Bear, Trg Ante Starčevića / pothodnik 0bb, Osijek

Ghetaldus Optika – Osijek – Kapucinska 39, Osijek

BarcelonaPub Osijek, Vukovarska 4a, Osijek

Club EXIT Osijek, Kuhačeva 5, Osijek


VEZANO