29.01.2015.

NAJNOVIJE

Uređenje Strossmayerove od Trga do Rokove crkve

Na mjesnim izborima u gradskoj četvrti Gornji grad, za predsjednika Vijeća izabran je Hrvoje Žanić.

Na pitanja kakvi su planovi za ulaganja te što stanovnici središta grada mogu očekivati, Hrvoje Žanić odgovara za Glas Slavonije: „Proračun je smanjen s prošlogodišnjih 600 000 na 560 000 kuna, a s tim novcem planira se uređenje cesta, pločnika i parkirališta.“

Naime, veći zahvat planiran je na Strossmayerovoj ulici, na potezu od Trga Ante Starčevića do Rokove crkve te u Naselju Ljube Babića, ali nakon završetka radova na velikoj stambenoj zgradi. Zahvati na pločnicima planirani su u Ilirskoj, Augusta Cesarca, J. Andrića, na zapadnoj strani Paradžikove, u Našičkoj, Hebrangovoj, na Vijencu J. Gotovca ispred kućnih brojeva 10 i 13, Gornjodravskoj obali, Vijencu Gorana Zobundžije, a u tom naselju uredit će se i puteljak uz dječje igralište.

„U Sakuntala parku planirali smo zahvate na pješačkim površinama, ali Grad planira cjelovitu rekonstrukciju cijelog parka, pa se moramo s njim koordinirati. Planiramo urediti parkirališta u Školskoj, na Gajevu trgu i u Naselju Stanka Vraza. Nogostupe ćemo raditi i na Vijencu J. Gotovca te u Kranjčevićevoj od Dubrovačke do Mandićeve“, govori Žanić.

Također, veći zahvati koji probijaju financijske mogućnosti Gradske četvrti, tražit će se za Vijenac Josipa Kozarca, gdje bi se trebala urediti cesta i prateća infrastruktura. Naravno, dio tih želja vijećnika GČ Gornji grad ostat će nerealiziran jer je 560 000 kuna dovoljno tek za manji dio nabrojenog, a ostali projekti ovisit će o situaciji u blagajni Grada.


VEZANO