12.04.2018.

NAJNOVIJE

Urušeni zid silosa usmrtio oca i sina

Dnevno izvješće PU osječko-baranjske 

NESRETNI SLUČAJ ZAVRŠIO SMRĆU

Prilikom čišćenja tla u prostoru otvorenog unutarnjeg dijela silosa na farmi u Đurđancima, pokraj Đakova,  oko 17 sati 11. travnja, uslijed narušavanja statike bočnog zida, došlo je do urušavanja dijela zida izrađenog od betonskih blokova. Dijelovi zida pali su na 71-godišnjaka, 32-godišnjaka i 30-godišnjaka. Uslijed višestrukih ozljeda na mjestu događaja preminuli su 71-godišnjak i 32-godišnjak. Ozlijeđenom 30-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozlijede (otvoreni prijelom potkoljenice noge). Mrtva tijela prevezena su također u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije. Nastavlja se  daljnji rad na utvrđivanju okolnosti događaja.

UKRAO BICIKL

U noći s 8. na 9. travnja nepoznati je počinitelj iz stubišta stambene zgrade na Trgu slobode u Osijeku ukrao bicikl. Krađom je vlasnici nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

Kako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim  zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

PODIGAO NOVAC S TUĐEG RAČUNA

Početkom travnja nepoznati je počinitelj došao u posjed bankovne kartice 60-godišnjakinje s pripadajućim PIN brojem te je na bankomatu na području Našica podigao nekoliko tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ovih kaznenih djela građanima savjetujemo da svoje stvari ne ostavljaju bez nadzora, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, koji trenutak nepažnje vlasnika mogu iskoristiti za počinjenje kaznenog djela.

I ovom prilikom podsjećamo građane da svoj tajni PIN broj ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu.

POŽAR NA FARMI

Oko 12 sati 11. travnja 40-godišnji i 22-godišnji djelatnici tvrtki za održavanje popravljali su ceradu i membranu na pokrovnom dijelu bio plinskog postrojenja farme na području Čepina. Djelatnici su poslove obavljali pomoću puhala vrućeg zraka, koristeći teleskopsku košaru. Kroz oštećenje membrane i cerade došlo je do istjecanja plina i stvaranja kritične smjese u zraku, koja se zapalila, uslijed čega su 40-godišnjak i 22-godišnjak lakše ozlijeđeni. Izgorjeli su cerada i membrana, zaštitna noseća mreža te elektronika izlaznog ventila bio plina, a došlo je i do oštećenja teleskopske košare. Požar su ugasili djelatnici farme, a ukupna materijalna šteta iznosi više od milijun kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće.

POLICIJA RAZOTKRILA POČINITELJA KAZNENOG DJELA

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. U jutarnjim satima 2. travnja 39-godišnjak je provalio u prostorije ugostiteljskog objekta u Dardi i ukrao više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

PROMETNE NESREĆE U PROTEKLA 24 SATA

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći tri su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih šest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Četiri su se dogodile na području Osijeka, dvije na području Đakova, a jedna na području Belišća.

 

Foto: Davor Javorović / PIXELL


VEZANO