03.12.2017.

NAJNOVIJE

Uskoro i Božićno izdanje ReArt festivala

ReArt festival – Božićno izdanje 2017. održat će se 15. i 16. prosinca 2017., sada već tradicionalno u osječkom Esseker centru od 9 do 20h.

Ovogodišnje će se Božićno izdanje festivala predstaviti sa oko 25 izlagača na umjetničkom i kreativnom sajmu u glavnom holu Esseker centra, a osim glavnog prostora kulturni će se sadržaj obilježiti i u ostalim praznim prostorima.

Tako će se na prvom katu centra moći pogledati izložba „Svjetlost fenjera“ sa oko 130 fenjera uz predavanje profesora Miroslava Kerna. Uz izložbu bit će i predstavljanje Festivala solidarnosti i umjetnosti iz Rijeke – Komšilook koji će se predstaviti sa radionicama „Poi“ i radionicom izrade fanzina. U gornjem dijelu prostora moći ćete ući u „Uradi sam kutak (DIY)“ gdje će vas čekati radionice: „Radionica žongliranja“ uz Plamingo flow arts,  „Božićne kreativne radionice“ gdje će se izrađivati ukrasi i čestitke uz vodstvo Katarine Tomas i Vedrane Urošević.  Zatim grafička radionica „Otisak s porukom“ gdje će se  na platnene torbe otiskivati lijepe poruke i radionica iz udruge „Slama“ koja će se predstaviti s slamnatim skulpturama i ukrasima od prirodnih materijala pod vodstvom umjetnika Nikole Fallera.

Prostor će kulturno podići i akademski umjetnici; Rene Grgić Đaković sa crtanjem portreta i Otvoreni atelje unutar centra koji će držati Dorian Trepić i Marija Šurina. Prostor će urediti i umjetnički intervenirati tri likovne umjetnice: Marija Vidaković Tulić, Slađana Zubić i Valentina Grubačević.

Mnoštvo popratnih sadržaja ReArt započinje već za prve dane adventa gdje će postaviti „Sandučić Djeda Božićnjaka“ u holu centra. Sandučić prikuplja želje koje će građani moći napisati i ubaciti, a koje će biti izložene na dane ReArt festivala 15. i 16. prosinca 2017. Uz Sandučić želja, 16. prosinca doživjet ćemo i „Djeda Božićnjaka“ koji će uz pomoć vila i vilenjaka obići festival. Za naše najmlađe tu će biti i „Elza“ te čitati božićne priče pod vodstvom Anđele Kusić, a Plesnu čaroliju doživjet ćemo iz Plesnog studija Shine.

Glazbeni umjetnici će pokazati svoja umijeća u petak uz glazbeno „jamanje“ i grupu Human Buldožer dok u subotu slušamo Zvonimira na akustičnoj gitari i DJ Kamenitskog koji će nas zabaviti do 01h.

ReArt ove godine ima i svoju „Čajanku“ ili čajni kutak na kojoj će se moći probati izvrsne Agristar čajeve, a osim čajeva bit će i raznolikih napitaka uz slasne kokice iz udruge PLANTaža.

Treba naglasiti kako organizacija djeluje volonterski te kroz donacije pomažete u realizaciji ReArt festivala.  Detaljan program sa satnicom ReArt festival – Božićno izdanje 2017. pratite na stranici : http://reartfestival.blogspot.hr/ ili društvenim mrežama.


VEZANO