17.10.2017.

NAJNOVIJE

Vikend posvojenja u Osijeku

Adopta, udruga za potporu posvajanju, u petak i subotu, 20. i 21. listopada, organizira Vikend posvojenja u Osijeku. Ovogodišnji se Vikend posvojenja bavi temama o kojima se rijetko govori, a koje su bitne za posvojiteljsku i stručnu zajednicu.

U petak u 13 sati u Obiteljskom centru Osječko-baranjske županije (Ulica Lorenza Jagera 12) održava se stručna edukacija „Identitet posvojenog djeteta i sustav podrške”. Svrha edukacije je upoznavanje stručnjaka iz područja socijalne skrbi te odgoja i obrazovanja sa specifičnostima procesa formiranja identiteta kod mladih posvojenih osoba. Naime, pružajući im pravovremenu pomoć i potporu stručnjaci mogu osnažiti mlade posvojene osobe i pomoći im da se osjećaju sigurnije u često vrlo stresnom i neizvjesnom procesu traženja odgovora na pitanje „Tko sam ja?“.

Na istom mjestu u 17 sati počinje druženje za posvojitelje „Kako razgovarati s djetetom o posvojenju“. Ta je interaktivna radionica zamišljena kao mjesto susreta, razgovora i razmjene iskustava među posvojiteljima.

U subotu u 9.30 sati u Obiteljskom će centru potencijalni posvojitelji na INFOteci o domaćem i međunarodnom posvojenju imati priliku doznati odgovore na pitanja i nedoumice vezane uz postupak i proces posvajanja u Hrvatskoj i izvan nje, te što mogu očekivati nakon posvojenja.

Na odjelu za rad s djecom i mladima Gradske knjižnice Osijek (Europska avenija 24) sva će zainteresirana djeca od 10.30 sati moći sudjelovati u zanimljivoj Adoptinoj radionici Zaigrani kabinet. Svi će sudionici radionice pritom na dar dobiti slikovnicu Mama za Koka, izvrstan alat za senibilizaciju djece na različitosti i za razvoj tolerancije prema drugačijima.

Vikend posvojenja se provodi u okviru trogodišnjeg programa Centar posvojenja, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Potporu Vikendu posvojenja pružaju i Centar za socijalnu skrb Osijek te Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek.

O Adopti:

Udruga za potporu posvajanju Adopta nevladina je neprofitna organizacija koju su osnovali posvojitelji i potencijalni posvojitelji. Cilj udruge je da u suradnji sa stručnjacima, institucijama i osobama iz prakse djeluje na stvaranje pozitivnog, ugodnog i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvojenjem.


VEZANO