29.01.2014.

NAJNOVIJE

Volontirajte bilo gdje u Europi uz plaćene troškove

Europska volonterska služba (EVS) nudi odličnu priliku svim mladima koji žele putovati, steći nova iskustva i vještine, ali i ponešto prakse. Ukoliko se odlučite postati volonter, tada možete provesti 6-12 mjeseci u nekoj europskoj državi po vašem izboru. Plaćeni su smještaj, hrana, zdravstveno osiguranje i džeparac! Budući da sami možete birati gdje ćete ići jednako tako možete birati i područje koje vas zanima. Tako možete volontirati od zološkog vrta do kazališta ili doma za nezbrinutu djecu. Mogućnosti su nepregledne, a ovise isključivo o vašim preferencijama.

Prijaviti se možete putem maila sending.org.evs@gmail.com. Za više informacija možete posjetiti stranicu Centra za mlade te ih kontaktirati na 095/5800490,  pon-pet 9 -17h. Kontakt osoba je Perica Bernhardt.

Ispod članka možete pronaći neke izdvojene ponude. Požurite se s prijavama!

 


EVS PONUDE U LITVI  2014.:

 

1.  Vilnius special school “Atgaja” for disabled children (u Vilniusu)

 

TREBAJU : 1 volontera

Vrijeme trajanja: 1.10. 2014 –1.6.2015. (8 mjeseci)

Glavna zadaća volontera bila bi pomoć djeci tijekom nastave kao i pružanje podrške u vanjskim aktivnostima.

 

 Moguće aktivnosti volontera:

-pomoć djeci u učenju stranog jezika
-učenje djece komunikacijskim vještinama tijekom raznih igara,aktivnosti,radionica…
-organiziranje prezentacija o svojoj zemlji,kulturi,hrani,igrama
– zajednički odlasci u kazalište,kino,muzeje..
-predstavljanje svojih aktivnosti i rada lokalnoj zajednici (kroz razne medije,internet,proslave…)
-postati prijatelj djetetu

Što je najvažnije volonter može postati aktivni dio organizacije i sudjelovati u njenom svakodnevnom radu,pomoći u organiziranju raznih događanja kao i pripremiti aktivnosti koje on/ona misle da bi pripomogli razvoju lokalne zajednice. Volonteru/ki je dozvoljeno razvijanje raznih projekata za koje smatra da će pripomoći razvoju lokalne zajednice.  Nove ideje, zamisli i gledišta kao i druge inicijative će biti vrlo cijenjene.

 

 

2. Organizacija „Beepart“ (u Vilniusu)

 

Trebaju: 1 volontera

Vrijeme trajanja: 1.9.2014. – 1.3.2015. (6 mjeseci)

Misija organizacije je širiti kulturu iz centra grada prema predgrađima, inicirati razne aktivnosti i privući ljude u zajednicu.

Dnevne aktivnosti u organizaciji uključuju razne radionice kao što su : tečajevi kreativnosti za djecu, tečajevi eko dizajna i radionice za tinjedžere,projekcije filmova,razni mali eventi kao koncerti,izložbe,predavanja, čitanja knjiga,tečajevi joge za odrasle..Također organiziraju zabavne i edukacijske ekskurzije unutar i van radnog prostora organizacije.  Jednom godišnje se održava i festival svjetla s preko 30 svjetlosnih instalacija gdje je potrebna pomoć volontera u njegovom pripremanju i provedbi . Radionice rada s novim tehnologijama i bavljenja fotografijom također se održavaju. Dnevne aktivnosti također uključuju rad na FB profilu i web-stranici organizacije.

Tipične aktivnosti/zadaci u Beepartu za volontera/ku:
• rad s ljudima različite starosne dobi i različitog imovinskog statusa
• rad s djecom različite starosne dobi i planiranje njihovog rasporeda aktivnosti;
• rad s tinjedžerima i djecom na tečajevima kreativnosti
•organiziranje ekskurzija za djecu,školarce i ostale članove Beepart organizacije
• pomoć u organiziranju filmskih projekcija
•pomoć u organziranju Beepart festivala svjetla
• pomoć umjetnicima, rad na festivalima
• briga o radnom prostoru
• rad na facebook profilu organizacije
• kreiranje i pokretanje svojih projekata u organizaciji
• pomoć u organiziranju koncerata,izložbi,predavanja…

 

 

3.  Elektrėnai kulturni centar (u Elektrėnaiu – mali grad pored  Vilniusa)

 

Trebaju: 1 volontera

Vrijeme trajanja: 1.10.2014.-1.3.2015. ( 6 mjeseci )

Predložene aktivnosti za EVS volontere:
Volonter će imati mogućnost organizirati razna događanja za lokalnu zajednicu, dijeliti kulturna iskustva s lokalnim mještanima te sudjelovati u tradicionalnim festivalima organiziranim od strane Kulturnog centra i ostalih organizacija. Tipične aktivnosti za volontera bi bile pripremiti mjesto održavanja događaja, pravljenje dekoracija, uređivanje namještaja,pripremanje plakata i ostalih info materijala, oglašavanje događaja, pisanje članaka za medije o svojim iskustvima..

U Kulturnom centru postoji prostor gdje će volonteri moći organizirati edukacijske aktivnosti za djecu i mlade. Također volonteri će moći sudjelovati u radu organizacije pripremanjem raznih dokumenata i pripremom administracije koja je potrebna za održavanje raznih događaja.

Kako je većini zaposlenih u Kulturnom centru strani jezik ruski, u mogućnosti smo ugostiti i volontera koja govori i želi usavršiti ruski jezik.

 


VEZANO