11.07.2015.

NAJNOVIJE

Zatvaranje Osječkoga ljeta kulture 2015.

Posljednjeg dana Osječkog ljeta kulture 2015., u nedjelju, 12. srpnja imate priliku pogledati pop-rock koncert Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” Osijek i gostiju: BUM! TRES! LIPA PLES 2: TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH, s početkom u 21:21 sat u dvorištu Rektorata.

Više informacija o koncertu

Isto tako, uz ispriku poštovanoj publici i posjetiteljima OLJK-a, a zbog tehničkih poteškoća prilikom projekcije dokumentarnog filma ČARUGA, građani su pozvani na ponovnu projekciju koju priređuju isto dana, 12. srpnja, s početkom u 19 sati na istome mjestu, u Galeriji Waldinger.

Projekcija dokumentarca Državnog arhiva u Osijeku, a koji je temeljen na arhivskom gradivu sudskom spisu Državnog arhivu u Osijeku. Proizvodnja: FILM54.

PROFESORI IZ DEVET EUROPSKIH ZEMALJA GOSTI

Od 9. do 13. srpnja 2015. osječka I. gimnazija domaćin je zadnjeg susreta Comenius multilateralnog školskog partnerstva pod nazivom Training for life: Leadership initiative for Europe.

Dvadeset profesora i ravnatelja iz devet europskih zemalja (Rumunjska, Turska, Mađarska, Italija, Litva, Latvija, Poljska, Danska i Portugal) sudjeluje u trodnevnom boravku u Osijeku, a osim radnog dijela gosti će se upoznati s našim gradom i regijom.

Gosti OLJK-a će zajedno s građanima Osijeka pratiti subotnji i nedjeljni program u dvorištu Rektorata, a koji predstavlja i sam finale ovogodišnje manifestacije.

 

 


VEZANO