06.10.2015.

NAJNOVIJE

Zemlja bez granica: Postaja Kopački rit

Nakon putovanja po osječkim gradskim četvrtima, Festival „Zemlja bez granica” otputovat će u Kopački rit i zanimljivim programom obilježiti svoje posljednje putovanje u 2015. godini. U programu pod nazivom „Ptice putuju“ koji će se u Parku prirode Kopački rit (prijemni centar) održati u četvrtak, 8. listopada od 10 do 13 sati, svi će posjetitelji moći sudjelovati u raznim radionicama i prezentacijama namijenjenim predškolcima i osnovnoškolcima.

Zbog velikoga interesa ponovno će organizirati radionicu hodanja na štulanja te penjanja na drvo uz pomoć konopa, no bit će tu još i drugih radionica poput izrade papirnih ptica-lutaka, izrade kipova od ilovače te izrada životinja od prirodnih materijala kao i snalaženje u prirodi uz pomoć „pinkleca na ramenu“.

Putovat ćete i u mikro svijet te na konju, a predstavu „Stop“ i minijaturne lutke predstavit će mađarski Mikropodium i njezin osnivač Andras Lenart. Svi će posjetitelji moći izraditi i veliki natpis kojime će pticama selicama zaželjeti sretan put u toplije krajeve.

U programu sudjeluju: Udruženje izviđača Slavonski hrast, Ivana Antolović, Ines Bartoloti, Sanja Počuča, Sara Stupar, Konjički klub Hercules, Marija Velež, JU Park prirode Kopački rit, Andras Lenart, Etelka Toth i brojni volonteri.

U slučaju kiše ponijeti kišobrane, odjenuti kabanice i obući gumene čizmice! :)

UKRATKO:
8.10. (četvrtak) Park prirode Kopački rit (prijemni centar)
Od 10 do 13 sati

Radionice:
Penjanje na drveće (9-15 godina)/UI Slavonski hrast
Hodaj visoko kao roda (10-15 godina)/Sanja Počuča i osječki štuleri
Izrada papirnih ptica-lutaka (6-11 godina)/Ivana Antolović
Izrada kipova od ilovače i izložba (10-15 godina)/ Ines Bartoloti
Izrada životinja od prirodnih materijala (9-15 godina)/ Etelka Toth
Putovanje u mikro, mikro svijet (8-14 godina)/Marija Velež

Istraživaonica:
Pinklec na rame, put pod noge/ izrada pinkleca + snalaženje u prirodi

Prezentacije:
Putujem na konju/Konjički klub Hercules
Divovska ptica od kampkućice
Predstava „Stop“/minijaturne lutke Andrasa Lenarta – Mikropodium (Mađarska)

Akcija:
Pozdrav pticama koje kreću na put – izrada velikog natpisa “sretan put”

Festival, koji je ujedno doprinos osječkoj kandidaturi za europsku prijestolnicu kulture, održava se u organizaciji Udruge za rad s mladima Breza i uz podršku Grada Osijeka i TZ grada Osijeka, te kroz aktivnosti EU projekta Mladi za zemlju na kojima su Breza i Grad partneri.


VEZANO