11.01.2018.

NAJNOVIJE

“Zimske radosti” u dječjem kazalištu

Osječko dječje kazalište privodi kraju svoju manifestaciju ” Zimske radosti”, no još uvijek stignete uživati u tri ponajbolje predstave iz  njihova repertoara.

 

11.1.2017. u 18h

Vitez bez konja je topla i duhovita priča o Vitezu bez Konja i Konju bez Viteza koji se uzajamno traže, jer su jedan bez drugog nepotpuni i nesretni. Na svome putovanju sreću zločeste Razbojnike, Zmajeve, Čarobnjake ali sve to ih ne sprečava da budu ustrajni u svojoj želji da pronađu istinskog prijatelja. Kada se konačno pronađu naravno da mogu osloboditi i Kraljevnu koja je zarobljena u kuli, kako to već mora biti… Na kraju puta susreću i najtraženiju osobu u prosincu koju dovode djeci zajedno s brojnim iznenađenjima. U predstavi igraju Đorđe Dukić, Kristina Fančović i Srđan Kovačević. Redatelj je Jasmin Novljaković, scenograf Davor Molnar, a kostimografkinja Jasminka Petek Krapljan dok je za glazbu bio zadužen Ivica Murat. Autorica Marta Guśniowska posljednjih desetak godina najizvođenija je i najnagrađivanija autorica drama za djecu u Poljskoj i ovo je prvo uprizorenje njene drame u Hrvatskoj.

 

12.1.2017.  u 18h.

Patkica Blatkica (Kačiatko) ruskih autorica Nine Vladimirovne Gernet i Tatjane Gurevič, u dramaturškoj obradi Kosovke Kužat-Spaić, odličan je pretekst veseloj i maštovitoj lutkarskoj scenskoj igri. Djelo se na hrvatskim kazališnim prostorima izvodi preko četrdeset godina: samo u Zagrebačkom kazalištu lutaka u dva navrata odigrano je blizu tristo puta, igrano je i u Zadru, a i Osijek još prije dvadesetak godina (tada pod naslovom Žuto pače, u režiji, inscenaciji i oblikovanju lutaka Bohdana Slavika). Pripovijest o djevojčici Alenki, nestašnoj patici Blatkici, lukavoj Lisici i mudrome Ježu ima, zapravo, još jedno, važno lice: dječju Publiku koja svojim opredjeljenjem i angažmanom razrješava problem i pridonosi sretnom kraju priče. Uvijek u životu postoje naivni i lukavi, neoprezni i pozorni, a tek svijest o vrijednosti i nužnosti ljubavi i prijateljstava (kako to poantira autor stihova Đuro Roić) oblikuje nas dobrim, društvenim i osobama vrijednim samopoštovanja.

13.1.2017. u 18h. 

U predstavi Anica i Danica  uživajte u  veseloj i poučnoj priči  te pratite zanimljive doživljaje sestara blizanki koje su potpuno jednake, ali sasvim različite naravi, što stvara mnoge komične situacije. Izvrsna Aleksandra Colnarić svaki nas puta oduševljava u ovoj krasnoj priči koja svoje poklonike ima i među mnogim roditeljima, bakama, djedama i svima onima koji su ju u našem kazalištu pogledali.

 

Ulaznice po cijeni od 10kn  možete rezervirati na broj 501-485 ii ih kupiti na blagajni sat vremena prije početka predstave.


VEZANO