16.12.2015.

NAJNOVIJE

Žito case study natjecanje: Marko Pipunić održao predavanje na EFOS-u

Ekonomski fakultet u Osijeku nastavlja tradiciju surađivanja s uspješnim poduzećima u Republici Hrvatskoj. Ovaj put riječ je o suradnji Ekonomskog fakulteta u Osijeku s poznatom osječkom tvrtkom Žito d.o.o. Naime, studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku će kroz tri mjeseca imati mogućnost surađivati sa Žitom d.o.o. kroz rad na četiri problemska zadatka u tematski različitim područjima interesa.

Žito d.o.o. tako želi izgraditi brand i pozicionirati se na hrvatskom i inozemnim tržištima te omogućiti studentima da kroz rješavanje slučajeva pokažu svoje znanje, vještine i kreativnost te se na taj način predstave pred Žitom kao svojim budućim poslodavcem. U ožujku 2016., nakon predaje konačnih rješenja, proglasit će se najbolji timovi u četiri problemska zadatka te će isti biti nagrađeni bogatim novčanim fondom kao i mogućnošću zapošljavanja u Žito d.o.o.

Povodom predstavljanja Žito case study natjecanja, predsjednik Uprave tvrtke Žito d.o.o., gospodin Marko Pipunić održao je predavanje u Auli Glagoljice Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Pred punom Aulom karizmatični i entuzijastični gospodin Pipunić održao je predavanje o razvoju tvrtke te o budućim planovima vezanim za poslovanje tvrtke.

Izuzetno inspirativno dvosatno predavanje gospodina Pipunića, prepuno priča iz njegovog života, savjeta vezanih za poslovno iskustvo te savjeta koje je ovaj uspješni poduzetnik nesebično podijelio sa svima okupljenima: „Najveće zadovoljstvo koje čovjek može doživjeti je zadovoljstvo stvaranja!“, potaknulo je studente na razmišljanje o njihovoj vlastitoj budućnosti.

Kroz predavanje, gospodin Pipunić, dotaknuo se pitanja vezanih za edukaciju mladih i mogućnostima koje se nude u našem okruženju. Također, ukazao je na to da uvijek treba vjerovati u sebe, ulagati u svoje znanje i vještine kao i na to da uvijek treba maštati i nikada ne odustajati bez obzira na ono što okolina kaže; riječima gospodina Pipunića: „Dobro je željeti iznad svojih mogućnosti jer nas želja motivira da idemo naprijed! Što želite? Biti bogati ili biti uspješni?“

Tekst: Anamaria Milković – studentska udruga Bookmark


VEZANO